Bu köy kahvehanesinde Ramazan'da oyun yasak

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı 130 hane ve 750 nüfuslu Çıkrıkçı köyünün köy kahvehanesinde köyün kuruluşundan bu güne geleneksel hale getirilmiş olan Ramazan aylarında tüm oyunların yasaklandığı için kimsede kahvehanede oyun oynamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köyün kuruluşundan bu yana atalarından kendilerine miras kaldığını ve geleneksel olarak tüm köylülerin uyduğu bu Ramazan aylarında ?Oyun Yasağı? olayına nadir köylerde uygulandığını açıklayan Çıkrıkçı Köyünün Köy Kahvehanesi işletmecisi Halil Turan, ?Ramazan aylarında kahvehanede tüm oyunlar yasaklanıyor ve kimse oyun oynamıyor. Bu konuda en ufak bir baskı olmamasına rağmen bu yasağa uyumun köylülerden gelmesi köylülerin tarihten gelen gelenek ve göreneklerine çok sıkı olarak sahip çıkan insanlar olduğunu gösteriyor. Köyün malı olan ve tek kahvehaneye her gün yaygın ve yerel basından birçok gazete giriyor. Köylüler, Ramazan aylarında kahvehanede sadece gazete ve dergi okurlar ve okuma oranı da çok yüksektir.? dedi.

Ramazan aylarında kahvehanede kâğıt ve okey takımlarını masalardan pencere içerisine kaldırıldığını, kimselerin bunlara el sürmediğini açıklayan işletmecisi Halil Turan, köyde 11 ay kağıt ve taş oyunlarının oynandığını ama Ramazan aylarında kahvehanede oyun oynanmadığını ve bu konuda tam bir uyum sağlandığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber