Eğitim-Sen, Danıştay'da dava açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Danıştay'da dava açtı.

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği'nin 42. maddesi değiştirilerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kuran kursları ve vakıflarca açılan öğrenci yurtlarının, Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminin dışına çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, Eğitim-Sen'in, bu durumunun eğitim sisteminde yaratacağı olumsuzlukları göz önünde bulundurarak, ilgili değişikliklerin iptali ve yürürlüğün durdurulması için Danıştay Başkanlığı'na dava açtığı bildirildi.

Kuran kursları ve yurtların devletçe denetlenmesinde anayasal zorunluluk bulunduğu, devlet adına bu denetimi Diyanet İşleri Başkanlığı ya da bakanlık bünyesinde bulunmayan bir başka birim, kurum ya da kuruluşun yapamayacağı belirtildi. Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 56. maddesinin, eğitim ve öğretim hizmetinin yürütülmesi, denetimi ve gözetiminden devlet adına Milli Eğitim Bakanlığı'nı sorumlu tuttuğu vurgulanarak, yapılan yönetmelik değişikliğinin, bu maddeye aykırı olduğu savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber