Başkan Palta, medya mensuplarına iftar verdi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, hem Ramazan ayı hem de 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Aksaray'da faaliyet gösteren yerel gazete, radyo, televizyon ve ulusal medya temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuanna Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkanı Nevzat Palta, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve 50'ye yakın basın mensubu katıldı. Başkan Nevzat Palta, Aksaray'ın gelişen bir şehir olduğunu ve bu gelişimde basına çok büyük işler düştüğünü ifade etti. Palta, şunları söyledi: ?Basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü vesilesi ile basın bayramı vesile oldu. Sansürsüz insanların özgürce düşüncelerini ifade edebildiği güzel bir Aksaray ve güzel bir Türkiye her zaman temennimiz olmuştur. Burada yapılan güzellikler ve hayırlı şeylere belki bizler vesile oluyoruz, ama bu yapılan güzelliklerden faydalanan insanlar hepimiz oluyoruz. 400 bin insan oluyor."

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ise şöyle konuştu: ?Sayın Başkanımız 24 Temmuz Basın Bayramı'nı da bir araya getirerek bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Başkanımıza bizleri bir araya getirdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum."

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, ?Hani derler ya insanı yaşat ki devlet yaşasın diye. Biz de onu kendimize göre yonttuk bu gece. Medyayı yaşat ki özgürlükler yaşasın. Medyayı yaşat ki kültür yaşasın, haber yaşasın, bilgi yaşasın. Medyanın yaşaması içinde yerel yöneticilerin mutlaka katkıları gerekmektedir. Bu konuda Sayın Başkan üzerine düşeni yapmıştır. Ama sanıyorum bir konuda farkında olmadan bir eksiklik var diye düşünüyorum, bunu da ben hatırlatmak istiyorum. Sadece Aksaray'da değil dünyanın birçok yerinde medyanın tek rakibi bilbordlardır. Maşallah bizim Aksaray'ımızda da 40 noktaya yakın bilbord vardır. Bu bilbordlar sayesinde medyanın gelir kaynaklarının önü kesilmektedir. Sayın Başkandan ricamız bundan sonraki verilecek bilbordları, verilecek noktaları dondurmalarıdır. Eğer bu olursa çok memnun kalırız." Başkan Nevzat Palta daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber