Tıbbi Cihaz Çalışma Grubu, sektörün geleceğini şekillendiriyor

Kalkınma Bakanlığı'nın 10. Kalkınma Planı kapsamında oluşturduğu çalışma gruplarından Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Malzeme Çalışma Grubu ilk toplantısını yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da gerçekleşen toplantıda sektörün 2023 vizyonu ele alındı. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) de katıldı.

Kalkınma Bakanlığı'nda gerçekleşen Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Malzeme Çalışma Grubu toplantısında Sağlık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM), TÜMDEF, TÜDER yetkilileri, Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem (ODTÜ Biyoloji Böl.), Prof. Dr. Ergin Atalar (Bilkent Elektrik Elektronik Mühendisliği Böl.), TOBB Medikal Meclisi'nden Özgür İncekara, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir ve Orsem Ortopediden Dr. Tolga Yalçınkaya hazır bulundu.

Kalkınma Bakanlığı Sanayi Dairesi Başkanı Umut Gür koordinesinde yapılan toplantıda bireylerin ekonomik ve sosyal gelişimlerini destekleyen, ülkenin potansiyelini, bölgesel dinamiklerini ve insanların yeteneklerini harekete geçiren, ekonomik hayatta rekabet gücünü merkeze alan ve her alanda adaleti gözeten üretim odaklı bir yaklaşımın, kalkınma sürecinde belirleyici olacağı kaydedildi. Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Malzeme Çalışma Grubu, sanayide dönüşüm perspektifi ile plan dönemi için sektörde vizyon oluşturmayı ve bu yönde kamu politikası araçlarını değerlendirerek, bu vizyona ulaşmak için gerekli tedbirleri belirlemeyi amaçlıyor. Sektörde ve kamuda mevcut durum ve uygulamalar göz önüne alınarak, önümüzdeki dönemde temel eğilimler ve itici güçler tespit edilip, kamu ve özel sektör için öneriler geliştirilecek.

Toplantıya katılan Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, başta 2023 perspektifinde sektöre ilişkin Türkiye'nin vizyonu ne olmalıdır sorusu olmak üzere birçok soruya cevap aradıklarını söyledi. Faydalı bir toplantı olduğunu ifade eden Dr. Aydemir, ikincisinin ise 17-28 Eylül tarihleri arasında Ankara'da yapılacağını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber