Bursalı hukukçular Ahenk Hukuk Derneği'nin iftarında bir araya geldi

Bursa Ahenk Hukuk Derneği tarafından verilen iftar yemeği ile Bursalı hukukçular bir araya getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hilton Otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yine yeni ve demokratik bir anayasa vurgusu yapıldı. Büyük bir katılımın olduğu iftar yemeğinde konuşan Ahenk Hukuk Derneği Başkanı Av. Ali Hasdemir, ?Ülkemiz iyiye doğru gidecektir inşallah. Her türlü eksiğimize rağmen hukuk devleti olma yolunda demokrasimizi geliştirme yolunda insan haklarını geliştirme yolunda fikir hürriyetini geliştirme yolunda iyi gitmekteyiz. Hukuk altyapısı bir ülkenin en önemli altyapısıdır. Eğer bir ülkenin hukuk kuralları iyi ve düzenli olmazsa diğerleri de düzenli işlemez.? dedi.

Toplum içinde en önemli istişari kurumun seçimler ve sandık olduğuna işaret eden Ali Hasdemir, ?Milletimiz yıllardır seçimlerle beğenmediğini gönderip, beğendiklerini getirmiştir ve bu uzun sürede devam edecektir. Bir tek beklentimiz olacaktır belki, biz meclisi seçiyoruz milletimiz sandığa gidiyor ama seçilen milletvekillerimiz ile milletimizin bağını daha da kuvvetlendirmek için partilerin iç yapılarını da daha demokratik hale getirmelerini talep etmekteyiz.? şeklinde konuştu.

Dernek olarak anayasa değişikliği ile ilgi bir çalışma yaptıklarını ve bunu ilgili anayasa komisyonlarına gönderdiklerini anlatan başkan Ali Hasdemir, ?Bunların da nazara alınmasını kendilerinden talep ediyoruz. Tarih sahnesinde belki bu milletin yapmaya çalıştığı anayasa öyle bir anayasa olmalı ki bu sadece bizim ülkemiz için değil, aynı zamanda komşu devletler ve ilerlemekte olan devletler içinde örnek olmalıdır. Anayasamız kısa olmalı, özgürlükçü ve milletimizin ayağında ki prangaları çözüp önünü açmalıdır.? şeklinde sözlerini tamamladı.

Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan ise Ahenk Hukuk Derneği'nin Bursa'da bir çığır açan çalışmalar yaptığını belirterek, ?Ülkemizin çok kritik dönemlerinde yaptığı basın açıklamaları ve eylemlerinin yanında mesleğimiz ile ilgili konferans panel ve seminerler ile ve siyasi yapımız ile ilgili çağırdıkları çok değerli bilim adamları ile şanına yakışır çok güzel çalışmalar yapmıştır. Bu nedenle ben başta yöneticileri olmak üzere bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. Biz Bursa Barosu olarak bu tür derneklere sahip olduğumuz için gururluyuz.? dedi.

Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, sadece iftar ile değil Ahenk Hukuk Derneği'nin çalışmaları ile meslektaşlarının her zaman gözdesi olduğunu belirterek, başta dernek başkanı olmak üzere tüm dernek yöneticilerini kutladı.

Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da, hukukçuların bu yıl yoğun bir yargı yılı geçirdiklerini belirterek, ?Bizler de yoğun bir yasama yılı geçirdik, Sizleri avukat kardeşlerimizi mecliste temsil eden bir kardeşiniz olarak sizlerin çektiği sıkıntıları ve zorlukları bilen bir kardeşiniz olarak sizin meslek şartlarınızın daha iyi noktalara getirilmesi noktasında elimizden gelen her şey yapmaya çalışıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber