Okullarda imtiyazlı sınıflar olmayacak

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, okullarda başarı, sosyo-ekonomik ve kültürel durumlarına göre özel sınıf oluşturulmayacağını belirterek, "okullarda imtiyazlı olacak şekilde öğretmen seçimi yapılmayacaktır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Ali Selamet, Anayasanın 42. maddesinde, "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır" hükmünü hatırlatarak şunları söyledi:

"Kanunun 4'üncü maddesinde, 'Eğitim kurumları dil, din, ırk, cinsiyet ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Fırsat eşitliği sağlanır' denilmektedir. Yönetmelik hükümlerine göre ise, 'İlköğretim kurumlarında herkese imkan ve fırsat eşitliği sağlanır. İlköğretim kurumlarında karma eğitim-öğretim yapılır. İlköğretimde öğrenciler, oldukları gibi kabul edilerek değer verilir. İlköğretimde öğrenci, kendi yaş grubu içinde bir bütün olarak yetiştirilir ve değerlendirilir' hükümleri yer almaktadır"

Selamet, öğrenci kayıtlarının okullar bazında belirlenerek ilan edilen kayıt alanları esas alınarak yapılacağını vurgulayarak, her okul için belirlenerek, ilan edilen yerleşim yerleri dışındaki adreslerde oturan öğrencilerin kayıt taleplerinin kabul edilmeyeceğini söyledi.

"EŞİTLİK İLKESİ VE İNSAN HAKLARINA UYGUN MUAMELE EDİLECEKTİR"

Okullarda öğrencilerin başarı, sosyo-ekonomik ve kültürel durumlarına göre özel sınıf oluşturulmayacağının altını çizen Selamet, daha sonra şöyle devam etti:

"Hiçbir öğrenciye imtiyazlı olacak şekilde öğretmen seçimi yapılmayacak. Öğrenci kayıt işlemleri sırasında, gerçeğe aykırı beyanda bulunan veliler hakkında da 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre işlem yapılacaktır. Gerekli inceleme ve araştırmayı yapmadan öğrenci kaydı yapan okul yöneticileri hakkında da ayrıca işlem yapılacaktır. Zaman zaman şube ve öğretmenlerin belirlenmesinde, yapılan bağış miktarı, öğrenci sınav notları, dönem başarı puanları esas alınarak şubeler oluşturup, o şube için öğretmen belirlendiği bilgisi alınmaktadır. Bunun için her öğrenci ve velisine eşitlik ilkesi ve insan haklarına uygun muamele edilecektir. Aksine davranan eğitim kurumu yöneticileri hakkında yasal işlem uygulanacaktır. Bu durumun geleceğimizin teminatı çocuklarımız için telafisi mümkün olmayan zararlara yol açması kaçınılmazdır. Velilerimizin de ikametlerine yakın okula öğrencilerini kaydettirmesini bütün öğretmenlerimize güvenmelerini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber