Aksaray Belediyesi'nden hastaneye 288 dönümlük arsa

Aksaray'ın merkeze bağlı Tacin Mahallesi'ndeki yaklaşık 288 dönümlük arsanın tapusu, Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Yordam'a teslim edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 yılında yapımına başlanması planlanan 400 yataklı yeni Aksaray Devlet Hastanesi'nin 287 bin 718 metrekarelik arsası, bedelsiz olarak Aksaray Devlet Hastanesi'ne devredildi. Tapu belgesinin teslimi ile birlikte TOKİ Başkanlığı'nın ihaleyi yıl içerisinde gerçekleştirmesi bekleniyor. Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Yordam, yeni hastanenin Tacin Mahallesi'nde İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın arka kısmında 400 yataklı olarak inşa edileceğini, yapılacak hastanenin yatak kapasitesinin 600 yatağa kadar çıkartılabileceğini belitti. Op. Dr. Yordam, hastanenin 2013 yılı yatırım programına alındığını, TOKİ Başkanlığı tarafından ihalenin tamamlanması ile birlikte inşaat çalışmalarının 2013 yılında başlanacağını kaydetti.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Mustafa Yordam, "Aksaray Devlet Hastanesi idarecileri olarak arsa tahsisi sürecinde sürekli görüş alışverişinde bulunduk. Hastanenin temelinin atılıp, Aksaray halkının hizmetine sunulması aşamasına kadar da, biliyoruz ki milletvekillerimiz Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz ve Ruhi Açıkgöz başta olmak üzere Belediye Başkanımız Nevzat Palta'nın ve il başkanımız Fatih Yıldırıcı'nın destekleri artarak devam edecektir. Hastane idarecileri olarak hastanemize sağladıkları katkılardan ve yapılacak olan yeni hastane binası için verecekleri desteklerden dolayı bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber