Gördes Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 300 kişilik yurt yaptırıyor

Manisa'nın Gördes ilçesinde, Gördes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 300 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Modern bir şekilde inşa edilecek yurt, 150 kız ve 150 erkek öğrenci kapasiteli olacak. 3 milyon liraya mal olacak yurt, önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 3 milyon lira yetmezse devreye Manisa İl Özel İdaresi girecek. Yurdun çevre düzenlemesi gibi işleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, altyapı çalışmaları Gördes Belediyesi, bina içi işler ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak. İnşaat bittikten sonra amacı doğrultusunda kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.

Yurdun protokolü, Manisa Valiliği'nde Vali Halil İbrahim Daşöz, Gördes Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Daşöz, yapım ihalesinin 30 gün içinde açılacağını söyledi. Ödenek yetmediği takdirde geri kalan paranın İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını belirten Daşöz, ?Yurt, 1954 yılında Gördes İmam Hatip Lisesi Pansiyonu olarak yapılan binanın yerine inşa edilecek. Pansiyon binası, eski olduğundan dolayı sürekli bakım onarıma ihtiyaç duyuyor. Aynı zamanda depreme dayanıklılık raporu da bulunmuyor. Yeni yurt, çok modern olacak. Gördes, kırsal bir bölgemiz. Bu yüzden yurt kapasitesinin gelişmesi çok önemli.? dedi.

Kaymakam Gül ise yurt odalarının koğuş değil, oda sisteminde olacağını söyledi. Yurdun otel konforunda yapılacağını aktaran Gül, ?Yurdun kafeteryası ve mescidi olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca proje kapsamında 13 yerde birer yurt yapıldı. Bizler de projemizi sunduk ve kabul edildi. Toplum Kalkınma Projesi kapsamında 300 kişilik yurdu yapıyoruz, hayırlı olur inşallah.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber