03/08/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yüksek Askeri Şura, çalışmalarını sürdürecek.
- Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi, Yüksek Askeri Şura üyeleri ve eşleri onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. (Saat: 20.30)
2- Başbakan Erdoğan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'yı kabul edecek. (Saat: 16.00)
3- Sağlık Bakanı Akdağ, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Devlet Hastanesi Ek Binası ile Çine İlçesi'nde yeni Devlet Hastanesi Binası'nın açılışlarını yapacak.
4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Niğde'de incelemelerde bulunacak ve temel atma törenlerine katılacak. (Saat: 14.00/23.00)
5- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Bayburt'ta ziyaret ve incelemelerde bulunacak. (Saat: 10.30)
6- Üniversite adaylarının 25 Temmuz'da başlayan ÖSS tercih formlarını teslim süresi, mesai saati bitiminde sona erecek.

7- Siyasi partilerden...
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan ve HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Akyıldız ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek. (Saat: 14.30/11.00)
- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Memur-Sen yöneticileri ile partide görüşecek. (Saat: 11.00)
- MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici ve Mehmet Şandır, Kayseri'de basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 12.00)

8- Fiyat artışları...
- DİE, Temmuz ayı itibarıyla TÜFE ve ÜFE bazında aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak. (Saat: 16.30)

9- Irak Havayolları'nın, 14 yıl aradan sonra Bağdat ile İstanbul arasında ilk sefere başlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda kokteyl düzenlenecek. (Saat: 12.00)
10- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nin orman yangınları ve doğal afetlerde kullanılmak üzere kiraladığı 2 uçağı Küçükçekmece'de basına tanıtacak, uçaklar yangın söndürme tatbikatı yapacak. (Saat: 11.00)
11- İstanbul'a liman ziyareti gerçekleştiren Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait 3 geminin mürettebatı, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakacak. (Saat: 10.00)
12- İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Haziran ayında Devlet Başkanlığı seçimini kazanan Mahmud Ahmedinecad'ın Cumhurbaşkanlığını onaylanacak, onay için düzenlenecek törene İranlı üst düzey yetkililerle yabancı ülke temsilcileri katılacak.
13- İran'ın, İsfahan'daki nükleer çalışmalara yeniden başlayacağını açıklamasından sonra gelişmeler izleniyor.
14- Dünya yörüngesinde yapımı süren Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetli Discovery uzay mekiğinin astronotları, 1 Şubat 2003'teki Columbia mekiği kazasıyla da ilgili olarak, seramik zırhında onarıma çıkacaklar.
15- TOBB Batı Karadeniz Bölge Toplantısı, Sinop'ta, Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra bölgedeki 7 il ve bağlı ilçelerin ticaret ve sanayi odaları ile borsa yetkililerinin katılımı ile yapılacak. (Saat: 14.00)
16- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.00)
17- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu, 137 oda başkanının katılımıyla toplanacak. (Saat: 18.00)
18- İsviçre İşbirliği Ofisi (SDC) Türkiye Şubesi'nin desteğiyle kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri'nin (MAG) tanıtımı, Bakırköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak. (Saat: 11.00)
19- İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı'nın, ''HIV/AIDS ve CYBE'lerin Önlenmesi'' konulu projesinin tanıtımı, Taksim'dekiKadın Kapısı Danışma Merkezi'nde yapılacak. (Saat: 11.00)

20- Belediyeler ihya olacak.
- İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanun Taslağı ile belediyelere 8 vergi, 8 harç ve 3 katılma payından para akacak.
- Sadece bu yıl 2.1 katrilyon liranın toplanacağı MTV'nin yarısı artık belediyelere gidecek.
- Hipodrom, sinema, konser, lunapark ve spor müsabakalarına giriş bedellerinden yüzde 10, bar, pavyon, gece kulüplerinden de günlük 80 YTL eğlence vergisi alınacak.
21- İzmir-Manisa Karayolu'nda mutlu sona doğru...
- 11 yıldan bu yana yaklaşık 27 trilyon lira harcanan ancak tamamlanamayan İzmir-Manisa arasındaki bölünmüş yol çalışmalarında artık son aşamaya gelindi.
- 24 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasının tamamlanmasına 1.8 kilometre kaldı.
- Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Altun: - ''Kalan bölümün bitirilmesi için 6.5 trilyon liraya ihtiyacımız var. Bunu bildirdik.''

22- 74. İEF'e doğru...
- İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 74'üncüsü kapılarını, ''Değişim ve Gelişim'' konsepti ile açmaya hazırlanıyor.
- İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen: - ''Yeni ürünler ve yeniliklerin sergilendiği bir fuar hazırlamaya çalışıyoruz.''
- ''Yiyecek içecek standlarını biz değil, müstecirler kiraya vermiş. Bu yıl kesinlikle buna izin verilmeyecek.''

23- Bebek maması piyasasında hareketlilik...
- Firmalar, anne sütü alamayan bebekler için çok sayıda çeşitte mama geliştirirken, artan bilinçlendirme çalışmaları sonucu bebek besinleri sektörü de önceki yıllara göre büyüme kaydetti.
- Ülker Gıda İstişare Konseyi Üyesi Yurdagül: - ''Son 3 yıldır ürün çeşitliliğinde ve zenginliğinde hareketlilik var.''

24- Trabzonspor tur arıyor.
- Bordo-mavililer, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanşında, ilk maçta 3-1 yenildiği Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis Famagusta takımı ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak. (Saat: 20.00)
25- Futbol Federasyonu Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Semineri, Federasyon Başkanvekili Şekip Mosturoğlu başkanlığında Ankara'da başlıyor. (Saat: 10.00)
26- 19. Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final (F) grubundaki ikinci maçını İspanya'nın Leon kentinde Fransa ile yapacak. (Saat: 21.30)
27- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 34. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacağı antrenmanlarla sürdürecek.
28- Uluslararası Caner Erdoğru Anma Ümitler Sutopu Turnuvası, ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde başlayacak.
- Türkiye, ilk maçında Makedonya ile karşılaşacak. (Saat: 19.45)

29- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.
- Ankaraspor, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in de katılacağı törenle Radoslav Batak, Murat Erdoğan ve Emre Aktaş ile sözleşme imzalayacak.

30- Yüksek atlamadaki yeni umut Kübalı antrenör Torre:
- ''Türk atletizminde koordinasyon eksikliği var.''
- ''Gelecek sezondan itibaren, milli takımda yetenekli genç isimler göreceksiniz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber