İznik'te turizm hamlesi

Bursa Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, kültür ve turizm çalışmalarında en önemli hamlelerinin İznik olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İznik'teki çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Çelik, ?Bizler için en önemli görevlerden bir tanesi de kültürel ve turizm alanındaki projelerimizdir. Bu açıdan dünya tarihine beşiklik ve şahitlik etmiş altın şehir unvanına sahip İznik çok önemli. Bu ilçemizde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi olarak katkı sağladığımız gibi, tarihi yapılarında uzmanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yapıyoruz. Bu konudaki en önemli projemiz ise İznik Antik Roma tiyatrosudur.? dedi.

Bilal Çelik, antik tiyatroda yaklaşık 1 yıla yakın çalıştıklarını dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: ?2011 yılı içinde 200 bin TL'lik bütçe ayırdık ve burada temizlik çalışması başlattık. Çünkü burası eski görüntülerden görüleceği gibi çok ciddi bir toprak kütlesi altındaydı. Roma Tiyatro'sunun büyük oranda silueti ortaya çıkarıldı. Bu yıl yine 200 bin TL'lik bir harcamamız olacak. Buraya ayrılan bütçenin yüzde 40'ını harcayabildik.?

Tiyatroda öncelikle tarihi eseri tozdan, topraktan, çamur ve pislikten arındırılmaya çalıştıklarını anlatan Genel Sekreter Çelik, ?Toprak kitlesini büyük oranda ortadan kaldırıp burada çok güzel bir eser ortaya çıkardık. Bu anlamda Özel İdare olarak kültürel çalışmalarımızın gerçekten burası en önemli hamlesi oldu.? şeklinde konuştu.

Bu tarihi alanın turizm anlamında da çok önemli olduğunun altını çizen Genel Sekreter Bilal Çelik, Almanya'nın Hessen eyaletinden Bursa'ya gelen Başbakan ve parlamento heyetinin özellikle İznik ve antik tiyatroyu gezdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber