Çöl sıcaklıkları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

Türkiye'de son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta 43 derecelik sıcaklarda oruç tutmaya çalışan vatandaşlar, son yıllarda bu kadar yüksek sıcaklık görmediklerini belirtti.

Sivas'ta son 3 gündür artan hava sıcaklıkları özellikle Ramazan ayında vatandaşları oldukça zorluyor. Geçen hafta 37 dereceyi gösteren termometreler son iki gündür 43 dereceyi göstermeye başladı. Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre 39 derece tahmin edilen sıcaklığa rağmen termometreler bugün öğle saatlerinde 43 dereceyi gösterdi.

10 gün önce Antalya'da ölçülen bu sıcaklık oranının Türkiye'nin kışıyla meşhur olan Sivas'ta görülmesi vatandaşları şaşırttı. Vatandaşlar sıcak havada kapıya çıkmaya korkarken, bazı vatandaşlarda mesire alanları ile parklara ve su kenarlarına giderek serinlemeye çalışıyor.

"BÖYLESİNİ GÖRMEDİK"

Vatandaşlar son yıllarda bu kadar yüksek sıcaklığı görmediklerini belirtti. Aşırı sıcaklıkları görünce çöldeymiş hissine kapıldıklarını belirten vatandaşlar, sıcak havalar nedeniyle oruç tutmanın da bir hayli zorlaştığına dikkat çekti. Uzmanlar ise hava sıcaklıklarının üst düzeye çıktığı saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar düşmesi beklenirken sıcaklıkların 30 ile 33 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber