Abdi İbrahim'in, 'Akılcı ilaç kullanımı' kampanyası ödül aldı

Abdi İbrahim, Farmaskop Ulusal Sağlık İletişimi Ödülleri'nde "En iyi Bilinçlendirme-Farkındalık Kampanyası" kategorisinde birincilik, "En iyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kampanyası" kategorisinde Başarı Ödülü alırken, kampanyalar kategorisinde ise "Büyük Ödül"ün de (Best of Best) sahibi oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen ödül töreniyle ödüllerini alan Abdi İbrahim, 100. yılı onuruna hayata geçirdiği "Akılcı İlaç Kullanımı Kampanyası" ile üç ödüle birden layık görüldü.

Törende Abdi İbrahim adına ödülleri Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan'dan alan Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Yasemin Öngören, Abdi İbrahim'in yüzüncü kuruluş yıl dönümü kapsamında hayata geçirilen Akılcı İlaç Kullanımı kampanyasının iş ortaklarıyla yaratılan sinerji sonucunda hayata geçirildiğini ifade etti.

Kampanyanın etkisini daha önce kamuoyu araştırması ile ölçümlediklerine de dikkati çeken Öngören "Akılcı İlaç Kullanımı kampanyası devam ederken yaptırdığımız kamuoyu araştırması, kampanyamızın başarısını tüm paydaşlarımız nezdinde kanıtladıktan sonra aynı kampanya ile aldığımız bu anlamlı ödüller de başarımızı perçinlemiş oldu. Bugün, Abdi İbrahim olarak; hem toplum sağlığı hem de Türk ekonomisi açısından büyük önem taşıyan kampanyanın gördüğü ilginin ve kazandığımız başarıların gururunu yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-"Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyası...-

Abdi İbrahim açıklamasına göre, bilinçli ilaç kullanımı konusunda seferberlik başlatan Abdi İbrahim, Akılcı İlaç Kullanımı kampanyasını kamuoyunda farkındalık yaratarak uzun vadede davranış değişikliği oluşturmak amacıyla hayata geçirdi.

Projeye daha yüksek bir erişim sağlamak ve daha geniş kitlelerin ilaç kullanımı konusundaki yanlış alışkanlıklarını kırmaya destek olmak amacıyla, 360 derece iletişim kampanyası yürüten Abdi İbrahim, özellikle TV reklamları, radyo spotları ve dergi ilanları yoluyla oldukça geniş bir kitleye ulaştı. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarını da kampanya kapsamında kullanmaya devam eden şirket, bilinçli ilaç kullanımını teşvik edecek mesajlarını paydaşlarına ulaştırmaya devam ediyor.

"Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyası kapsamında, Türkiye genelinde 24 bin eczacıya kampanya öncesi bilgilendirici mektuplar göndererek, detaylı bilgi veren Abdi İbrahim, bugüne kadar 6 şehirde 1.778 Aile Hekimi ve 16 fakültede 2 bin 656 Intern öğrenciye yönelik eğitim toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'deki tüm eczanelere Akılcı İlaç Kullanımı projesine özel olarak tasarlanan 3 milyon poşet ve 30 bin sticker dağıtılarak projenin, uzmanların yanı sıra halka ulaşması da sağlayan Abdi İbrahim, TV reklamları ile hedef kitlenin yüzde 81'ine ulaştı ve radyo kanallarında yaklaşık 22 bin saniye boyunca 2 bin 286 kampanya spotu kullandı.

Abdi İbrahim, kampanyanın etkisini ölçümlemek üzere bağımsız bir araştırma şirketi tarafından projenin 4. ayında tüm paydaşlarına yönelik bir kamuoyu araştırması da yaptırdı. Araştırma sonucunda reklamların beğeni oranı yüzde 85, Abdi İbrahim hakkındaki görüşlere olumlu etkisi yüzde 79 ve halkın bilinç düzeyi üzerindeki olumlu etkisi ise yüzde 73 olarak ölçüldü.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Hülya Ertan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber