Vali Aksoy: Tarım, turizm ve lojistik master planları en önemli çalışmamız

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy görevde olduğu iki yılda kentte yapılan yatırımların ve projelerin değerlendirmesini yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Aksoy en önemli çalışmalarının tarım, turizm ve lojistik master planlarını hazırlamak olduğunu söyledi.

My House Otel'de gerçekleşen iftar davetinde konuklarıyla yakından ilgilenen Vali Aksoy, daha sonra göreve başladığı 2010 yılından bugüne kadar kendi döneminde kentte yapılan hizmetleri anlattı. Samsun ve Karadeniz Bölgesi için büyük bir öneme sahip 3 sektördeki master plan çalışmalarından bahseden Aksoy şöyle konuştu: ?Samsun'da geçmiş yıllara bakıldığında birçok sektörde çok önemli yatırımlar yapıldı. En önemli projeler arasında 3 stratejik plan yaptık, bu konu çok önemliydi. Şehrimizin önemli bir alanı olan tarım master planını yaptırdık. Şimdi önümüzdeki hedef bu master planındaki ön görülen amaçları tek tek gerçekleştirmek. İkincisi ise turizm master planıydı, bu da tamamlandı. Özellikle Doğu Karadeniz master planı ile entegrasyonu sağlanacak şekilde gerçekleştireceğimiz bir çalışma oldu. Üçüncüsü de benim çok önem verdiğim lojistik master planını yaptık. Önümüzdeki dönemde bu plan kapsamındaki Lojistik Köy'ü kurmak için önemli mesafeler aldık. Yer sorununu çözme noktasında belirli bir aşamaya geldik, ama bazı çözemediğimiz yerler var. Yer sorunun çözdüğümüzde bu köyün Samsun hatta bölge için ne anlam ifade ettiğini kamuoyuyla paylaşacağız.?

Sosyal sorumluluk projelerine eşiyle birlikte büyük bir önem verdiğini kaydeden Vali Aksoy, ?Her ilde olmayan sadece Samsun'da bizim valiliğimiz döneminde başlattığımız bazı projeler oldu. Bunlardan bir tanesi olan ve eşim Hülya hanımın koordinasyonunu yürüttüğü ?Kadın Sağlığı Projesi' kapsamında 94 bin kadına eğitim verildi. Burada asıl hedef ise yaklaşık 395 bin kadına 15 ile 60 yaşındaki tüm kadınlarımıza özellikle meme kanseri konusunda bu eğitimleri verebilmek. Bir diğeri ise ?Kadın Dostu Kent' projesi kapsamında Türkiye'deki 12 ilden birisi Samsun oldu.? dedi.

Samsun'un bilinmeyenlerinin gün yüzüne çıkarılması ve o yönüyle konuşulması için Samsun Sempozyumu'nu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aksoy, 19 Mayıs'ın 100. yılı için eğitim alanında projeler geliştirdiklerini söyledi. Aksoy, ?Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı yer olan Samsun'un yani 19 Mayıs'ın 100. yılında yani ?2019'da kentin eğitim vizyonu nasıl olmalıdır' adı altındaki üniversite ile yürüttüğümüz bu çalışmamızın birinci aşaması tamamlandı.? diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında halkın sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra engelli bireyler için de projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Vali Hüseyin Aksoy, şu bilgileri verdi: ?Yine benim dönemimde çok önem verdiğim ?Engelliler Tarama Projesi'ni başlattık. Toplumumuzun yüzde 12'si engellidir, ama kimdir bunlar dediğimizde tek bir kaynakta bunları bulamazsınız. Bunlarla ilgili veri tabanı oluşturmak için bu projeyi hayata geçirdik. Şu ana kadar girişini yaptığımız engelli sayısı 35 bini buldu. Trafik kazalarının oluş nedenleri hangi yerde, hangi saatlerde, hangi hava şartlarında gibi nedenlerini araştırmak için bir komisyon kurduk ve aldığımız kararları uygulamaya soktuk. Özellikle Samsun'da boğulma vakaları önemli bir yer tutuyordu. Onunla ilgili komisyon oluşturduk, boğulmaların nasıl engelleneceğine dair alınan kararları uyguluyoruz. Bir diğer projemiz ise emniyet ve jandarma bölgelerindeki Samsun'un suç haritasının çıkarılması oldu. Burada da en çok hangi yerde, hangi suçlar, hangi saatlerde işleniyor diye bunların hepsinin haritalarını çıkartarak sorguluyoruz ve seçilen bölgelerdeki kolluk kuvvetlerine sorumluluklar yüklüyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber