Kampanya müftülükten ödüller dernekten

Yozgat'ın Sarıkaya Müftülüğü tarafından başlatılan 'Haydi Çocuklar Camiye' kampanyası kapsamında Sarıkaya Kültür ve Dayanışma Derneği (SEDADER) de öğrencilere çeşitli hediyeler verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülük ve derneğin ortaklaşa düzenledikleri kampanya ile çocukların camiye gelmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Projede görevli imamlar tarafından öğrencilere puanlar verilerek, çocuklar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Sarıkaya Müftüsü Süleyman Eroğlu, yaptığı açıklamada, küçük çocukların cami alışkanlığı kazanmaları için SEDADER ile birlikte bir kampanya başlattıklarını söyledi. Müftü Eroğlu, "Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap' sloganlarının yer aldığı kampanya afişlerini ilçemizdeki tüm camilerimize yapıştırdık. Üzerinde namazların nasıl kılınacağına dair bilgileri de içeren namaz çizelgeleri hazırlandı. Bu çizelgeler namazını camide kılmak için gelen çocuklar için cami görevlilerince doldurulacak ve bir ay boyunca sabah, öğle, ikindi ve yatsı namazlarını camilerde kılan çocuklara puanlar verilecek. Puanlama sonunda en yüksek puanı alan çocuklara tablet bilgisayar, bisiklet, kol saati ve çeşitli hediyeler verilecek." dedi.

Kampanyada kız ve erkek çocukların katıldığı iki kategoride değerlendirmelerin yapılacağını ifade eden Eroğlu, "İlköğretim birinci sınıftan dördüncü sınıf kadar ayrı beşten, sekizinci sınıfa kadar ayrı kategoride değerlendirilip puan verilerek çocuklarımızı ödüllendireceğiz." diye konuştu.

SEDADER Başkanı Nurullah Doğan da müftülük tarafından başlatılan kampanyaya çeşitli hediyeler vererek destek olacaklarını belirtti. Doğan, "Kampanyaya katkıda bulunmak için bizlerde müftülüğümüzün belirlediği ödülleri alarak bir destek olmak istedik. Kampanyanın amacı çocuklarımıza camiyi sevdirmek cemaatle çocuklarımızı buluşturmaktır. İnşallah çocuklarımız burada öğrenecekleri dini ve ahlaki bilgileri yaşamları boyunca unutmazlar." ifadelerini kullandı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber