Gaziantep'ten örnek Ramazan mesaisi: İşçiler, öğleyin paydos ediyor

Gaziantep İl Özel İdaresi, Ramazan ayının aşırı sıcaklara denk gelmesinden dolayı sahada ve atölyede çalışan işçiler için özel mesai düzenlemesine gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre, sahurun ardından saat 05.00'te mesaiye başlayan işçiler, 14.00'de paydos ediyor. Düzenlemeden memnun olan işçiler, sıcak Ramazan ayında orucu daha rahat tutabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gaziantep İl Özel İdaresi, 2 bin 300 kilometrelik yol ağında, yol yapım, asfalt ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahada ve atölyede çalışan işçilerin etkileneceğini düşünülerek, mesai saati için bir aylık düzenleme yapıldı. Ekiplerin, daha rahat çalışmasının amaçlandığı düzenleme kapsamında, 05.00'de mesaiye başlayan işçiler, saat 14.00'de de evlerinin yolunu tutuyor. Ramazan ayına has olarak, özel önlemler aldıklarını söyleyen Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, ?İşçilerimiz yorulmasınlar, Ramazan ayında oruçlarını kolay tutsunlar aynı zamanda verimimiz düşmesin istiyoruz. Bu bağlamda da, arkadaşlarımız sahurlarını yaptıktan sonra saat 05.00 gibi çalışmaya başlıyor, 14.00'de de sonlandırıyor.? ifadelerini kullandı.

4?5 noktada yol çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yılmaz, ?Ramazan ayı boyunca biz asfaltımızı yol ağımızı onarmaya bakımına devam edeceğiz. Şuana kadar 650 kilometre yol ağımızı onardık. 2 bin 300 kilometresi devam ediyor. Biz her sene İl Özel İdaresi olarak 2 milyon civarında kaynak aktararak yollarımızın bakım ve onarımını yapıyoruz. Tabi Ramazan'da durulmuyor. İşlerin devam etmesi lazım. Bu mesai düzenlemesiyle, işçimiz memnun kalıyor ve Ramazan'ı rahat geçiriyor. Biz de İl Özel İdaresi olarak verimimizi, tempomuzu bozmadan işlerimizi yürütmüş oluyoruz. Bu çalışmadan sendikamız, işçimiz, idaremiz ve vatandaş memnun.? diye konuştu.

Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesine bağlı Karacaören köyünde yol asfaltlama çalışması yapan ekibin amiri Şahin Aslan mesai düzenlemesiyle arkadaşlarının daha rahat oruç tuttuklarını belirtirken, greyder operatörü Süleyman Demir de sıcak altında çalışma şartlarının zor olduğuna vurgu yaparak, düzenlemenin kendilerini rahatlattığını dile getirdi.

Silindir operatörü Mesut Arslantürk ise işe erken başlamalarının oruç tutmalarına fayda sağladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber