Kırşehir heyeti Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i ziyaret etti

Kırşehir heyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarete, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milletvekili Abdullah Çalışkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık, Ahi Evran Üniversitesi Kampüs Camii Yaptırma Derneği Başkanı Haluk Türedi ve hayırsever işadamı Muzaffer Marşap katıldı.

Söz konusu ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i, ahiliğin merkezi olan Kırşehir'e Ahilik Haftası Kutlamaları ve programın beşinci günündeki Cuma vaazını vermek üzere davet edildi. Prof. Dr. Mehmet Görmez ise Ahilik Haftası kutlamalarında Kırşehir'de olacağını belirtti.

Ahilik Haftası kutlamaları dışında Ahi Evran Üniversitesi Kampüs Camii'nin yapımı ile ilgili Görmez ile görüşen heyet, 2013 yılı içerisinde 500 bin, 2014 yılı içerisinde de 500 bin olmak üzere toplam 1 milyon TL kaynak ayrılmasıyla ilgili söz aldı.

Ayrıca Başkan Bahçeci, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e Kırşehir'in yöresel ürünleri olan pekmez, üzüm, ceviz ve köftürden oluşan 'Akıllı Pekmez' seti hediye etti. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından ise Ahi Esnafı Sandığı ve halı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber