İbrahim Sadri, Mamaklı şiirseverlerle buluştu

Mamak Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında İbrahim Sadri, Mamaklılarla bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahim Sadri, okuduğu şiirlerle Mamaklılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de usta yorumcu İbrahim Sadri'nin kendine has tarzıyla şiire ayrı bir güzellik kattığını söyledi.

Ankara'nın Mamak Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde birbirinden ünlü sanatçılarla Mamaklılara doyulmaz Ramazan akşamları yaşatmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında her akşam Mamak Pazaryeri'nde hem hemşehri dernek geceleri düzenleyip hem de ünlü sanatçıları konuk eden Mamak Belediyesi, 5 noktaya kurduğu iftar çadırları ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlara kucak açıyor.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Ramazan alanının ilk konuğu şiir yorumcusu İbrahim Sadri oldu. Farklı şairlerin şiirlerini okuyan İbrahim Sadri, Abdürrahim Karakoç, Necip Fazıl gibi şiir üstatlarının eserleri ile albümlerinde yer alan en sevilen şiirlerini Mamaklılar için seslendirdi. Abdürrahim Karakoç'un 'Mihriban' adlı şiirini de okuyan Sadri, bu şiirin Cumhuriyet tarihinin yazılmış en güzel aşk şiiri olduğunu söyledi. Sevilen sanatçı ardından Necip Fazıl'ın şiirlerine yer verdi. Ayrıca Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel eserlerini harmanlayıp okuyan usta yorumcuya Mamaklıların ilgisi büyüktü. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan sanatçının şiirlerine vatandaşlar da eşlik etti.

Ankara'ya çok kez geldiğini, ancak Mamak'a ilk kez geldiğini belirten, Sevda Sokağı, Kaldırımlar, Bugün Pazar ve Ben Seni Çok Özledim gibi eserleri seslendiren Sadri'ye ses sanatçısı Kubilay Doğan da şarkılarıyla eşlik etti.

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde her akşam Mamaklılarla buluşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ramazan etkinliklerinin vatandaşlarla çok güzel bir anlam kazandığını söyledi. Vatandaşların ilgisine ve sevgisine teşekkür eden Başkan Akgül, ?Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mamaklı hemşehrilerimizi düşünerek Ramazan etkinlik alanımızı oluşturduk. Dernek federasyonlarımız ve STK'larımızın da katkılarıyla her akşam dolu dolu bir Ramazan akşamı yaşamaya çalışıyoruz. Alanımız kültür ve sosyal anlamda büyük bir eksikliği gidermekte. Kendi alanında önemli bir yere sahip ünlü sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız." dedi. Gecenin sonunda Akgül Sadri'ye çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber