Halkbank İstanbul'a taşınıyor gökdeleni Danıştay'a veriliyor

Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önümüzdeki birkaç yıl içinde özelleştirilmesi planlanan Halkbank'ın Genel Müdürlüğü 2006'da İstanbul'a taşınacak. Herkesin peşinden koştuğu Ankara'daki binası ise Danıştay'ın oluyor

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde özelleştirilmesi hedeflenen Türkiye Halk Bankası Türkiye'nin finans başkenti sayılan İstanbul'a taşınıyor. Gelecek yıl taşınma işlemini tamamlamayı planlayan Halkbank'ın halen genel müdürlük binası olarak kullandığı 32 katlı lüks gökdelenin Danıştay'a devredileceği öğrenildi. Halkbank Genel Müdürlüğü, özelleştirmeye hazırlık çalışmaları kapsamında en radikal adımlardan birini yönetim yerinde yapacağı değişiklikle gerçekleştirecek. İş Bankası ve Şekerbank'ın ardından Ankara'dan İstanbul'a taşınacak üçüncü banka olacak Halkbank TMSF'ye devredilen Pamukbank ve İktisat Bankası'na ait Maslak'taki eski genel müdürlük binalarına yerleşecek. Pamukbank, bir süre önce Halkbank bünyesine katılmıştı. Her iki binada da tadilatın devam ettiği, çalışmaların yıl sonuna yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Bilgi veren kaynaklar, Halkbank'ın İstanbul'a taşınmasının ardından özelleştirilmesinin daha kolay olacağını ifade ederlerken, "Halkbank Maslak'tan gelin çıkacak" yorumunu yaptılar.

ANAHTARI DANIŞTAY'A
Halkbank'ın taşınma operasyonu, dikkatleri Banka'nın Ankara'da halen genel müdürlük binası olarak kullandığı gökdelene yöneltti. Flamingo Yolu olarak bilinen Eskişehir Yolu üzerindeki lüks gökdelen uzun süredir bina sıkıntısı yaşadığı bilinen Danıştay'a devredilmesi planlanıyor. Danıştay yönetiminin daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan'dan bina talebinde bulunduğu, Erdoğan'ın da bu talebi kırmayarak Halkbank binasını teklif ettiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın Halkbank binasına ait temsili bir anahtarı Danıştay yönetimine verdiği de ifade edildi. Daha önce TOBB'un satın almak istediği Halkbank gökdeleni Ankara'daki en akıllı bina olarak gösteriliyor. Halkbank, daha önce Hazine Müsteşarlığı'nın halen kullandığı gökdeleni inşa ettirmiş, ancak binayı Hazine'ye kaptırınca hemen 2 kilometre mesafedeki bu yeni binayı yaptırmıştı. 68 milyon dolara malolan binanın piyasa değeri 100 milyon dolar olarak gösteriliyor.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber