Zonguldak'ta Rusça kursu ilgi görüyor

Zonguldak Halk Eğitim Merkezi'nde Moldova doğumlu Natalia Alexeeva (35) tarafından verilen kursa 25 kişi katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında İbrahim Başçı(52) isimli esnaf ve Hamdi Güneş(50) gibi maden mühendisinin yer aldığı kursiyerler, yeni bir dil öğrenmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Kentte esnaflık yapan kursiyer İbrahim Başçı, ?9 Eylül Üniversitesi Turizm mezunuyum. Yeni bir dil öğrenmek istiyordum. Ben emekli bir insanım. Bu işe bir hobi olarak devam ediyorum. Genç arkadaşların bu dili başarılı bir şekilde kullanmalarını da istiyorum. Yapısı bize yabancı olan bir dili öğrenmek çaba ve istek gerektiriyor. Bu ilgi de burada var? dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)nda maden mühendisi olarak görev yapan Hamdi Güneş, ?Madencilik konusunda Rusya'da önemli gelişmeler var. Buraya da sürekli ekipler gelip gidiyor. Bu dili bilen fazla insan yok. Anlaşmak zor oluyor. Bu dili kendi kendinize geliştirmiyorsunuz. Bu kurs çok faydalı. Tekrar açılsa bu kursa yine gelirim.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerinin kursa ilgisinden memnun olduğunu belirten Natalia Alexeeva ise ?Moldova'da doğdum. Türkiye'de yaşıyorum. Şu anda Rusça kursu veriyorum. Kendim beden eğitimi öğretmeniyim. KPSS'den dolayı memur olamıyoruz. Öğrenciler benim gördüğüm kadarıyla istekliler. Çok memnunum. 16 Temmuz'dan beri devam ediyoruz. Ramazan ayından dolayı öğrenci sayısında eksilme olmadı.? diye konuştu.

BEŞİKTEN MEZARA KADAR KURSUMUZ VAR

Zonguldak Halk Eğitim Merkezi'nde Ramazan ayında da rağmen kursların hız kesmiyor. Beşikten mezara kadar yüzlerce kurs ile binlerce kişiye kurs imkanı sağlamaya devam ettiklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, ?Kurslarımız doğuştan mezara kadar. Nasıl doğuşta aile eğitim kursları var. Çocuk bakımı ile ilgili kurslar var. Mezara kadar diyoruz cenaze hizmetleri kursları var. Kefenleme, taziyede bulunma, mezara koyma, cenaze sonrası ve öncesi yapılacak işlemler gibi çok hizmetler var. Yaz döneminde ramazan ayı dolayısıyla kurslarda eksilme yok hatta artış var. Vatandaşlarımız rağbet gösteriyor. İftar saatlerinde kolaylık gösteriyoruz. Kurs süreleri kursa göre değişiyor? dedi.

ÇİNCE VE FARSÇA KURSU DA AÇILACAK

İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Osmanlı Türkçesi ve Rusça'nın yanı sıra Çince ve Farsça kursu açacaklarını kaydeden Uçar, faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: ?Bu öğretim yılında 12 bin kişi, 600 civarında kursumuzdan geçti. Gelecek döneme ilişkin buradaki hedefimiz kursiyer sayısı en az 13 bin, kurs sayısı da 650 olacak. Şu anda yaz dönemine rağmen kaynakçılık, iş makinesi, bilgisayar, spor ve yabancı dil kurslarımız devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber