AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli yaralı askerleri ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde iki gün önce uzaktan kumandayla patlatılan mayında yaralanan askerleri ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, çeşitli temaslarda bulunmak üzere öğle saatlerinde karayoluyla Hakkari'ye geldi. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret eden Gedikli, daha sonra Şemdinli ilçesinde iki gün önce uzaktan kumandayla patlatılan mayında yaralanan, Hakkari Askeri Hastane'de tedavileri süren askerleri ziyaret ederek, başhekimden yaralı askerlerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Yaralı askerlerle tek tek ilgilenen Gedikli, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Allah'tan acil şifalar diliyorum. Umarım bir daha bu tür şeyler yaşanmaz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AK Parti Genel Merkez Ekonomik İşler Danışmanı Esen Ermiş ve beraberindeki heyetle Vali Orhan Alimoğlu'yla görüştü. Gedikli, daha sonra İl Emniyet Müdürü Ergün Tufander, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve beraberindeki heyet, Hakkari Askeri Hastanesi'nde askerleri ziyaret etti.

Yaralı askerlerle bir süre sohbet eden Gedikli, olayın nasıl meydana geldiğini sordu. Yaralı askerler ise şunları ifade ettiler: "Bölgede keşif yaptığımız sırada, o anda mayın denk getirdi. Onda fark ettik ama orada bir türlü kendimizi geri çekemedik. Bizim taburun üstü kısım kayaklık, mevcut olan bar dağınık alan orada daha önce döşenmiş uzaktan kumandayla mayın patlatıldı. Ve patlamasıyla birlikte biz kendimizi geri çektik. Zaten onda tarandı her taraf, 15 beş dakika için patlatıldı mayın biz kendimizi geri ittik. Allah'a şükür hiç birimize ciddi bir şey olmadı. Ufak sıyrıkla atlattık. Biz o bölgeye bir keşif için gitmiştik. Orada kaldığımız zaman zaten bir yaylım ateşin içindeydik. Kalktığımız zaman ben kalçamdan yaralandım. Havanın kararmasıyla birlikte zor anlarda biz geriye çekildik. Şimdi durumumuz iyi, Allah'a çok şükür iyiyiz."

Askeri hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Gedikli, Hakkari'ye geliş amacını anlattı. Gedikli, "Sabah saatlerinde bir heyet olarak Van'a geldik. Orada depremzede ailelerle bir araya geldik. Van'dan sonra Hakkari'ye gelerek bazı tespit ve gözlemlerde bulunmak istedik. Yetkililerle görüşerek, ilin sorun ve sıkıntıları hakkında bilgiler aldık. Akşam yemeğini de bir askeri birlikte askerlerle birlikte yiyeceğiz." şeklinde konuştu. Gedikli ve beraberindeki heyet, geceyi Hakkari'de geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber