Gönüllü öğretmenler Kur'an-ı Kerim'i öğretiyor

Türkiye genelinde uygulanan 'Yaz Kur'an Kursları'nda Daha Fazlasını Öğreniyorum' projesi kapsamın da başlatılan faaliyetlerde en büyük fedakarlığı, gönüllü olarak projeye katılan ve yaz tatillerini Kur'an kurslarına ayıran öğretmenler yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Müftülüğü ve Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından başlatılan 'Yaz Kur'an Kursları'nda daha fazlasını öğreniyorum' projesi devam ediyor. Kent genelinde 4 ayrı camide 400 den fazla öğrencinin kayıt yaptırdığı projeyle ilgili konuşan Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, öğrencilerin sosyal faaliyetlerle Kuran-ı Kerim öğrendiklerini söyledi. Kuran kurslarında düzenlenen programlara Çorum'da eğitim gören öğrencilerin yüzde 21'inin katıldığını belirten Aşık, "Bu kurslarımıza yaklaşık 400 yavrumuz kayıt yaptırmıştır. Resim, müzik, halk oyunları ve daha birçok sosyal faaliyetle kurslara katılan çocuklarımız daha verimli bir şekilde, Kuranı öğretmeyi amaçlıyoruz. Burada tabi belediyemizin desteği müdürlüklerimizin desteği var onlara ben teşekkür ediyorum. Amacımız öğretirken aynı zamanda sevdirmektir. Camilerimiz de uygulanan projemizden aileler de ziyadesiyle memnunlar." dedi.

Mimar Sinan Cami imamı Mustafa Göncü, projenin geçen yıl uygulanmaya başlandığını söyledi. Projenin başlamasının ardından çok olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Göncü, kurs bitmeden ailelerin gelecek yıl içinde yapacak mısınız diyerek kayıt yaptırmak istediklerini dile getirdi. Mimar Sinan Camisi'nde 400 öğrenci bulunduğu aktaran Göncü, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bizlere verdiği mutat bir proje var biz burada ona uyuyoruz. Sabah Kuran-ı Kerim öğretiyoruz. Öğleden sonra da sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Yavrularımızın daha iyi motive olmasını sağlamış oluyoruz. Bu proje de bize yardımcı olan Çorum Eğitim Sevenler Derneği gönüllüsü öğretmenlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onlar yaz tatillerini buradaki öğrenciler için geçiriyorlar. "diye konuştu.

ÇESDER gönüllüsü öğretmen Merve Sakın, öğleden önce öğrencilerin Kur'an öğrendiklerini kendisinin de öğleden sonra öğrencilere ilahi, şiir, tiyatro gibi etkinlikler düzenlediğini kaydetti. Merve Sakın, Ramazan sonunda da bütün Kur'an kurslarına sunacakları bir program düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber