Kütahya'da kavga: 5 yaralı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, resmi kuruluşa ait sahadan linyit kömürü çalmaya çalışan kişiler, kendilerine müdahale eden 5 güvenlik görevlisini bıçak ve sopalarla yaraladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddiaya göre, ilçeye bağlı Tunçbilek beldesinde faaliyet gösteren Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi'nin güvenlik görevlileri, açık ocak sahasına giren çevre köylerden yaklaşık 35 kişinin, kömürleri çuvallara doldurup eşeklere yüklemeye çalıştığını fark etti. Daha sonra, güvenlik görevlileri ile köylüler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine köylülerin bıçak ve sopalarla saldırdığı güvenlik görevlileri A.Ç. (34), H.H.Ö. (30), F.D. (25), A.K. (25) ve M.K. (27) yaralandı.

Olayın ardından 112 Acil Servis ekiplerince Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ikisi bıçakla, üçü sopalarla yaralandığı belirlenen güvenlik görevlilerinin hayati tehlikeleri bulunmadığı bildirildi.

Jandarma, olaya karıştığı ileri sürülen köylülerden D.C. (45), İ.Ç. (41), İ.A. (47), A.İ. (45) ve R.B'yi (56) gözaltına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber