'Yapı denetimi, inşaat sektöründe haksız rekabeti ortadan kaldırdı'

Arçel Grup Yönetim Direktörü Adem Durmuşçelebi, yapı denetimi gelmeden önce inşaat sektöründe haksız rekabet olduğunu ancak denetimlerin artırılmasıyla sektöre ciddiyet geldiğini kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Durmuşçelebi, haksız rekabetin ortadan kalkmasıyla kendilerinin de bu alanda yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi.

Kayseri başta olmak üzere Ankara, İstanbul ve yurt dışında sıhhi tesisat, havalandırma, ısıtma-soğutma, yangın, doğalgaz tesisatları alanlarında faaliyet gösteren aile şirketi Arçel Gurup, kurumsallaşmasını tamamladı. 7 ayrı ilde büyük çapta şantiyesi bulunan firma, 2005 yılından itibaren de malzeme satışına başladı. Yapı tesisatı işiyle uğraşırken yapı denetim firmalarının kurulması ve inşaat sektörüne sıkı denetimin gelmesi ise firmanın bu sektöre de kaymasını sağladı. Firma son olarak Kule İnşaat şirketini kurarak devlet ihaleleri ve özel inşaatlara girmeye başladı.

Arçel Grup Üst Düzey Yöneticisi Adem Durmuşçelebi, daha önce de aynı işe girmeyi planladıklarını ancak haksız rekabet nedeniyle buna cesaret edemediklerini anlattı.

Yapı denetimlerinin sektördeki haksız rekabeti ortadan kaldırdığını ve kendilerinin de bu nedenle sektöre yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Durmuşçelebi, firma olarak her zaman müşteriye en iyisini sunmayı prensip edindiklerini dile getirdi.

Durmuşçelebi, ?Daha önceleri, işini düzgün yapanları tenzih ederek söylüyorum, en kötüsü 3 lira olan malzemenin daha da kötüsünü kullananlar vardı. Bu sistemde rekabetçi olacağımızı düşünmediğimiz için inşaat alanına girmemiştik. Yapı denetimlerinin gelmesi ve denetimlerin sıklaşmasıyla haksızlık büyük oranda ortadan kalktı? diye konuştu.

Yine de haksız rekabetin bulunduğunu belirten Durbuşçelebi, inşaatına 3 yıl önce başlayanların bu denetimlerden muaf olmasının haksızlığı bir nebze sürdürdüğünü ifade etti. Durmuşçelebi, ama her şeyin zamanla oturacağını kaydetti. Özellikle yerel yönetimler açısından da bürokratik bazı engellerle karşılaştıklarını dile getiren Durmuşçelebi, işlemlerin yavaş işlemesinden şikâyetçi olduklarını söyledi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİDİ OLACAK"

Son dönemlerde Kayseri'de de çarpık yapılaşma olmaya başladığına dikkat çeken Arçel Grup Yönetim Direktörü Adem Durmuşçelebi, kentsel dönüşümün buna çare olacağını söyledi. İnşaat sektöründe özellikle bu sene bir durgunluk yaşandığını ifade eden Durmuşçelebi, ?İnşaat sektörü bir tıkanma sürecine girmek üzereydi. Kentsel dönüşüm yüzde 30?40 oranında tıkanmayı açacak. Yıkım firmaları gibi yeni iş alanları doğacak. İş makineleri pazarı canlanacak. İnşaatta yaşanacak bu canlanma doğrudan 27 sektörü hareketlendirecektir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber