Uzmanlar, aile sorunları için bir araya geldi

Aile içi iletişim sorunları başta olmak üzere, çocuk ve ergenlerle ilgili her türlü sorunun çözüm bulmak amacıyla 17 uzman İstanbul Aile Araştırmaları Eğitim ve Danışmanlığı Derneği (AİLE- DER) çatısında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AİLE-DER Başkanı Fatih Kılıçarslan, toplumda sağlıklı, mutlu ve bilinçli aileler oluşmasına, eşler arası ilişkilerin düzenlenmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Aile kurumu oluşturan evlilik sürecinin her aşamasında çiftlere, çocuklarının ruhsal gelişim dönemlerinde ebeveynlere, uyum ve davranış güçlükleri yaşayan çocuklara rehberlik, danışmanlık, terapi alanında hizmet vermek istediklerini söyleyen Kılıçarslan, ?Sosyal bir kurum olarak aileye yardım etmek insana yardım etmektir. Aile kurumunu güçlendirmek, toplumu güçlendirmektir. Güvenli bir gelecek sağlamaktır. Hayatımızın oluşturan kavramların temelini oluşturan aile her kültürde bir değer ifade eder. Tüm beklentilerin, isteklerin, arzuların, güzelliklerin, acıların yaşandığı bir kurumdur. Günümüzde aile birimi değişen değerler ve beklentiler, ekonomik sıkıntılar, göçler, artan şiddet, çevreyle ilgili tehlike ve tehditler, belirsiz gelecek gibi karmaşık sorunlarla aileler baş etme durumundadır.? dedi.

AİLE-DER'in 2011'in Ekim ayında kurulduğunu ifade eden Fatih Kılıçarslan, 13 Aralık'ta başlayan haftalık Salı Aileder Seminerleri'ni 29 Mayıs 2012'de tamamladıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber