Telefonda dolandırıcılığa suçüstü

Mersin'de kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Uşak Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran Z.Z. ile H.D., cep telefonlarını arayıp kendini 'polis memuru' olarak tanıtan kişinin, adlarına başkaları tarafından kredi çekilmek istendiğini, bunu önlemek için de para talep ettiğini belirttiler. Şüphelinin verdiği hesaba 9 bin 900 TL yatırdıklarını ifade eden şahıslar, dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundular.

Bunun yanında Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan G.Y. de cep telefonunu arayarak kendisini 'Cumhuriyet Başsavcısı' olarak tanıtan kişinin yönlendirdiği M.K.'nın hesabına 8 bin TL yatırdığını, ardından dolandırıldığını fark ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

Şikayetler üzerine olayla ilgi araştırma başlatan polis, müştekiler tarafından gönderilen paraların M.Ş. ile M.K. adlarına yatırıldığını tespit ederek, şüphelilerin yakalanmaları için ilgili banka şubelerinde ve çevrelerinde önlem aldı. Bankaya parayı çekmek için gelen M.Ş. ve N.E.S.'yi gözaltına alan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, soruşturma kapsamında İ.T. M.K. ve B.S.'yi de yakaladı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ş., N.E.S. ve İ.T. tutuklanırken, M.K. ve B.S. ile ilgili işlemlerin Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nce sürdürüldüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber