Kimse Yok Mu Derneği ramazanda Balıkesir'deki bin aileye el uzatıyor

Kimse Yok Mu Derneği, ramazan ayı boyunca Balıkesir'de toplam bin aileye gıda paketi ve giyim yardımı yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Abdullah Erkahraman, rahmet ayı ramazanı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için hevesli olan bütün gönüllüleri ve yardımseverleri iyilik seferberliğine davet ettiğini söyledi. Erkahraman, "Ramazan heyecanı bütün İslam âlemini kuşatırken ülkemizde de evler, sokaklar, camiler, restoranlar ve gözümüzün görebildiği her yer ramazana hazırlandı. Derneğimiz, her ramazan olduğu gibi rahmet ayının bereketini yardımlaşma şölenine dönüştürüyor. Gıda kumanyaları, iftar çadırları, büyük iftar sofraları ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen sıcak yemeklerle bu sene yine ramazan ayının bereket ve feyzinden istifade ediyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Türkiye genelinde bu yıl yine ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda ve giyim yardımında bulunduğunu belirten Abdullah Erkahraman, ayrıca birçok ilde sıcak yemek uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin iftarlarının evlerine kadar götürüldüğünü vurguladı. Dünyada ise aralarında Afganistan, Arjantin, Bangladeş, Burma (Myanmar), Kongo, Etiyopya, Filistin, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Kolombiya, Kosova, Liberya, Lübnan, Makedonya, Moğolistan, Mozambik, Nijer, Osetya, Pakistan, Peru, Senegal, Srilanka, Somali, Sudan, Şili, Tanzanya, Uganda, Ukrayna, Vietnam ve Yemen'in de bulunduğu 70 ülkede ihtiyaç sahibi insanlara el uzattığını dile getirdi. Yılın 12 ayı hizmet verdiklerine dikkat çeken Erkahraman, Balıkesir'de her ay ortalama 150 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını aktardı.

Yardımseverlere de seslenen İkinci Başkan Erkahraman, ramazanda her akşam bir kişiye iftar yapıtırabileceklerini söyledi. Erkahraman, "Bunun için '10' yazıp 5777'ye kısa mesajla yollamanız yeterli. Böylece 5 lira bağışlayabilirsiniz. Bu sene çocuğunuza bayramlık alırken ikinci bir tane daha almaya ne dersiniz? İkinci bayramlığı isterseniz bizim size vereceğimiz adresteki çocuğa kendiniz ulaştırın, isterseniz biz sizin yerinize bayramı bekleyen ihtiyaç sahibi bir çocuğa ulaştıralım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber