Vekiller, Malatya'da Alevi ailenin evinde

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aileye yönelik saldırı yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak AK Parti'li ve CHP'li bazı vekiller Evli ailesini ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gece saatlerinde Evli ailesinden yaşananlara ilişkin bilgi aldı. CHP'li vekillerin ardından AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin de Evli ailesini ziyaret ederek, olaylarla ilgili aile bireylerini dinledi. Tüm görüşmelerin ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sürgü'de hiç alışık olunmayan bir vaka yaşandığını belirtti. Aileyle bir davulcunun yaşadığı problemin, arkasından yaşanılan sıkıntıların bugün kendilerini buraya getirdiğini söyleyen Çalık, yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılması için hem adli, hem idari yargının çok hızlı bir şekilde gerekli tedbirleri alması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Şahin de aileye geçmiş olsun dileklerini iletmek için buraya geldiklerini belirtti. Duyarlılık gösterdikleri bir konu olduğunu dile getiren Şahin, ?Hangi adla olursa olsun haneye tecavüzün sonuna kadar karşısındayız.'' dedi. Olayın aktörleri, arkasındaki güçler kim olursa olsun sonuna kadar ortaya çıkarmak için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden Şahin, ''Ayrıca bundan nemalanmak isteyen bazı tahrik unsuru taşıyan söylemler, açıklamalar, provakatif eylemler olabilir. İnşallah bunları biz yaşamayız. Bu bölgede bugüne kadar Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımı hiçbir zaman olmamıştır. İnşallah bu burada kalır. Bunun da arka perdesini aydınlattıktan sonra buradaki ailelerimiz ve bütün insanlarımız kardeşçe, barış içerisinde ilimize, ilçemize, beldemize yakışır bir şekilde hayatlarını sürdürmelerine biz de vesile olacağız, elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.? diye konuştu.

Bugün de olayın diğer taraflarını dinleyeceklerini anlatan Şahin, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Şahin, ayrıca ailenin kesinlikle burada kalacağını, beldede yaşamaya devam edeceğini açıkladı.

Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Veli Ağbaba da yaşanan olayın basına yansıdığı gibi olmadığını gördüklerini kaydetti.

TÜRKİYE'YE GENELLEMEK İSTEMİYORUZ

Vekillerin ziyaretinde konuşan Evli ailesinin akrabalarından Fidan Evli, niyetlerini bölücülük yapmak olmadığını belirterek, ''Birkaç kişinin yaşadığı şeyi bütün Türkiye'ye genellemek istemiyoruz. Burada kendini bilmez densizlerin yaptığı şeyi Türkiye'de yaşayan Sünni ya da Alevi insanlara yansıtmak istemiyoruz ama bizim yaşadığımız da gerçek.'' diye konuştu. Evli, zorlarına gidenin buradan çıkarılmak istenmeleri olduğunu söyledi.

CHP Sürgü Gençlik Kolları Başkanı Serdar Tokgöz de Evli ailesinin evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sürgü'nün anıldığı gibi bir yer olmadığına işaret ederek, beldenin yollarının açık olmadığı yönünde basına yansıyan bilgilerin doğru olmadığını belirtti. Olayların hem basın hem de bazı çevreler tarafından farklı yönlere çekildiğini kaydeden Tokgöz, ''Olayın siyasi boyutu var. Olan benim memleketime oluyor. Ben esnafım burada. Oruçlu ağzımla hiç gocunmadan bu arkadaşlarıma hizmet ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber