Bakan Şahin: Bürokratlara baskı yok

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, iktidarları döneminde kamu kurum ve kuruluşları müdürlerinin rahat çalışma ortamını buldukları ve AK Parti teşkilatlarından kesinlikle baskı görmediklerini söyledi

DEVLET Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı'nın AKP Antalya İl Başkanı Hamza Taş'ın kamu tesislerinde siyasi toplantı yaptığı iddialarına cevap verdi. Şahin, Kamacı'nın, ?eğer kamu tesisi AK Parti İl Başkanlığı'nın serbest kullanımına açılmış ise, diğer partiler de bu imkanlardan yararlanıp yararlanamayacağına' ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Bakan Şahin, 3 Kasım'dan bugüne kadar AK Parti teşkilatları tarafından hiçbir şekilde hiçbir kamu kuruluşu tesisinin kullanılmadığını ifade etti.

Politikamız net ve açıktır

Şahin, iktidarları döneminde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin en rahat çalışma ortamını buldukları ve hiçbir şekilde AKP teşkilatlarından siyasi baskı görmediklerini söyledi. Şahin, ?Kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesisleri AkP teşkilatının hiçbir kademesi için özel kullanıma açılmamıştır. Bundan dolayı diğer siyasi partilerin kullanımına açılması söz konusu olamaz' dedi.

Kamuda erkek egemenliği

Bu arada Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre, kamu personeli sayısında erkek egemenliği hüküm sürüyor. Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 1 milyon 674 bin 435 personel'den sadece 571 bin 239'u kadın. Eğitim durumuna göre dağılımda üniversite mezunları ilk sırada gelirken, yaşa göre dağılımda çoğunluk 26-30 yaşları arasında... Verilere göre, kamuda görev yapan perosnelin 726 bin 292'si 4 yıllık üniversite mezunu. Üniversite mezunlarını 484 bin 777 sayısı ile lise mezunları ve 192 bin 156 ile 2 yıllık yüksek okul mezunları izliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber