'Tokat Eğitim Vakfı'ndan Ramazan hizmeti

Tokat'ta faaliyet gösteren eğitim camiasının öncü kuruluşlarından Tokat Eğitim Vakfı şehirde yaptığı farklı etkinlikler ile göz dolduruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ta öğrenim görmeye gelen öğrencilerin maddi ve manevi olarak her zaman yanında olmaya çalışan dernek, son 2 yıldır ise geleneksel hale getirdiği iftar etkinliği ile Tokatlıların takdirini topluyor.

Yeşilırmak kenarına kurulan iftar çadırında günlük 500 kişiye iftar hizmeti sunan dernek kendilerine gösterilen ilgiden de oldukça memnun.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Tokat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Samur, şöyle konuştu: ?Tokat geçmişi ile övünen geleceğine güvenen Anadolu'nun sebze ve meyve deposu şehridir. Bu şehirde yaşayan civanperver ve cömert insanlar, bizleri hiçbir zaman hiçbir konuda yalnız bırakmadı. Vakıf olarak amacımız, şehrimize gelen her öğrenciyi evladımız bilip sahip çıkmak, onları kötülüklerden korurken geleceğe güvenle hazırlamaktır. Bizi bu amacımız ve hedefimiz de yalnız bırakmayan tüm Tokatlı hemşehrilerimize en kalbi duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bizim dernek olarak amacımız öğrenci olmasına rağmen son 2 yıldır Tokat'ta yaşayan insanların, bir araya gelerek kaynaşması, Ramazan ayının amacı ve ruhuna uygun şekilde yaşanması adına 2 yıldır derneğimiz tarafından kurulan çadırda günlük 500 kişiye iftar yemeği ikram etmekteyiz. Yeşilırmak nehrinin kenarına kurduğumuz çadırımız akşam iftar vakti yaklaştığında tatlı bir telaşa sahne oluyor. Havanın çok sıcak olması nedeniyle, yemeğini alan birçok insanımız çadır içinde oturmayı tercih etmiyor. Yemeğini alan nehrin kenarına oturarak iftarını yapıyor. Bizler de burada orucunu açan insanlarla birlikte Ramazan coşkusunu doya doya yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz İftar çadırını her yıl Ramazan ayı geldiğinde Tokatlılarla buluşturmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Bu çalışmalarda bizleri maddi ve manevi olarak yalnız bırakmayan tüm Tokatlılara saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.?dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber