Dilovası'nda 24 derslikli okulun protokolü imzalandı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında yapılacak 24 derslikli okulun protokolü imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, okulun inşaatının mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istediklerini belirterek, iş adamlarının inşaatı tamamlamak için yeterli donanıma sahip olduklarını söyledi.

Kocaeli'nin eğitim ve öğretimdeki fiziki alt yapısının tamamlanması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Topaca, altyapı için kamu kaynaklarının yanında iş adamlarının da ciddi katkılar sunduğunu kaydetti.

"Kocaeli'de görev yaptığım 2 yıl içerisinde 28 civarında okul protokolü imzaladık" diyen Topaca, sayının iş adamlarının eğitim ve öğretime gösterdiği ilgiyi temsil ettiğini ifade etti.

Topaca, Dilovası'nda derslik açısından ciddi bir eksiğin bulunmadığını belirterek, yapılacak birkaç yatırım sonrasında ilçedeki derslik başına düşen öğrenci sayısının Kocaeli ortalamasının üstüne çıkacağını söyledi.

Kocaeli'nin sürekli göç alan ve büyüyen bir il olduğunu ifade eden Vali Topaca, kentin nüfusunun her yıl ortalama 40 bin arttığını kaydetti.

Vali Topaca, "En çok göç alan ilçelerimizden birisi de Dilovası'dır. Bu nedenle sürekli yatırım yapma ihtiyacımız var. Kamu kaynaklarıyla ihtiyaçları karşılamak her zaman mümkün olmuyor. Şu an itibariyle ilimizde devam eden yaklaşık bin 350 civarında derslik inşaatımız var. Bunun da yüzde 50'ye yakını iş adamlarımız tarafından yapılan okullardan oluşmaktadır" diye konuştu.

Diler Demir Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bektaş da sanayinin iki yönlü unsurunun bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Yapılacak okulun öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim görmelerine vesile olacağını ifade eden Bektaş, öğrencilerin iyi mevkilere gelerek kendilerine dua etmeleri dışında beklentilerinin bulunmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, eğitime verdikleri destekten dolayı Bektaş'a vazo hediye etti.

Dilovası'nda toplam 5 bin 750 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan okulda 24 derslik, 2 laboratuvar ve idari odalar yer alacak.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber