Diyarbakır'da mayınlı saldırı: 2 şehit/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristler tarafından güvenlik güçlerine düzenlenen mayınlı ve silahlı saldırıda 2 asker şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesme ve mayınlı saldırılara karşı oluşturulan ekibe teröristler tarafından mayınlı ve ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir jandarma astsubay ve jandarma uzman çavuş şehit oldu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, saldırının Diyarbakır-Bingöl karayolunun 70. kilometresi Kayacık mevkisinde meydana geldiğini söyledi. Vali Toprak, ?Sürekli yol kesme ve mayınlı saldırıların olduğu bölgede terörist faaliyetlere izin vermemek için yol kesme ve mayınlı saldırılara karşı bir ekip oluşturduk. Bu ekibimiz özelikle teröristlerin yol kesme döneminde bölgede devriye görevi yaparak, halkın huzurunu sağlıyordu. Yine bu görevlerden birini yaparken teröristler tarafından mayınlı saldırıya uğradı. Mayınlı patlama ile birlikte eş zamanlı olarak uzun namlulu silahlarla güvenlik kuvvetlerine saldırı yapıldı. Çıkan çatışmada bir jandarma astsubay ile bir jandarma uzman çavuş şehit oldu? dedi.

Öte yandan, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber