Samsun'da müdürlere 'lütfen'li tayin ihtarı

Haber Giriş : 08 Ağustos 2005 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, ilde aynı okulda görev süresi 5 yılı aşan okul müdürlerine "rahatlık rantından kurtulun" mesajı gönderdi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın verimliliği arttırmak üzere müdürler için "Aynı okulda 5 yıldan fazla görev yapılmamalı" görüşünü ortaya koyduğunu, bu görüşe uygun olarak kırmadan, dökmeden görev süresini dolduran müdürleri tayin etmek istediklerini dile getiren Cevdet Aydın, "Müdürlerimize, 'Lütfen yerinizi değiştirin, kırmayın, kırdırtmayın' diyoruz" dedi.

Yer değişiminin eğitimin kalitesini yükselteceğini ve verimliliği arttıracağını ifade eden Aydın, "Yer değişimi mutlaka olmalı. Kişi bir yerde uzun süre kaldığında ufku daralıyor, çevresiyle yüz göz oluyor, yapacak çok şey olmasına rağmen bir şey kalmadığı kanısına kapılıyor. Ayrıca rahatlık rantı da var. Müdür bulunduğu çevreye alışmış. Evleri okula yakın. Oluşturdukları çevreden ve maddi-manevi rahatlıktan ayrılmak istemiyorlar. Biz aynı okulda görev süresi 5 yılı geçen müdürleri kırmadan dökmeden başka okullara göndermeye çalışıyoruz. Birbirleriyle yer değiştirsinler. Bu şekilde Samsun'da görev süresini dolduran 370 okul müdüründen 270'i okulunu değiştirdi. 100 müdür kaldı. Onlar da güzellikle değişecek. Güzellikle olmazsa bakanlık zaten değiştirecek" diye konuştu.

Eskişehir ve Adana'da görev sürelerini dolduranların bilgileri dışında tayin edilirken, Samsun'a gönül kazanarak tayinleri 'lütfen'li yaptıklarını kaydeden Aydın, "Mühim olan gönül kazanmak. Yoksa bu iş zaten olacak. Eğitimin geri kalmasının en büyük sebebi okul müdürlerinin aynı okulda uzun süre kalmasıdır. İkincisi fiziki mekanlardır. Fiziki mekanlar yeni müdürlerle düzelir. Üçüncü sıkıntı ise 1979-80'de bütün okullara 40 günlük öğretmenlerin doldurulmasıdır. Bu öğretmenler hala verimsiz bir şekilde öğretmenlik yapıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber