Müftü Yusuf Arslan'dan fitre ve zekat uyarısı

Manisa'nın Kula ilçesi Müftüsü Yusuf Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen fitre ve zekat tutarlarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun almış olduğu kararla bu yılki, asgari fitre tutarının kişi başına 8,50 TL olarak belirlendiğini söyleyen Arslan "Hali vakti yerinde olan Müslüman kardeşlerimizin fitrelerini vermesi gerekiyor? dedi.

Oruç tutamayanların fidye verebileceğini belirten Arslan, fidyenin alt sınırının 8,50 TL olduğunu ve oruç tutulmayan gün başına ödenmesi gerektiğini kaydetti. Müslümanların Ramazan'da verecekleri zekatlara da dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, 81 gram altın, 200 dirhem gümüş veya buna tekabül eden bir para üzerinden bir yıl geçtiği zaman zekatın şart olduğunu belirtti.

Arslan, "Zekatta hem Allah'ın hakkı var, hem de kul hakkı vardır. Allah'ın hakkı var. Çünkü Allah onu emretmiş, farz kılmıştır. Kul hakkı vardır. Çünkü kul kazancının bir kısmını olmayan insanlara vermek zorundadır. Bir kişi zekatını vermediği durumda hem Allah'ın, hem de kul hakkını yemiş oluyor. Bu dünya bir imtihan yerdir. İnsanlar daima bunu düşünmek zorundadır. Görevlerini her gün yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Arslan zekatın, fakirlere, yetimlere, yolda kalmışlara, kalbi İslam'a ısındırılmak istenilenlere verilebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber