Çocuk doktoru raporuna göre 66 ayını dolduran çocuk, okula kayıt yapmayacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zengin ve eğitimliler çocuğunu okula göndermek istemiyor

66 ayını doldurduğu halde çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veliler psikiyatri raporu alacak. 4+4+4 sistemiyle birlikte 5.5 yaşındaki çocuklara da ilkokul yolu göründü. Ancak bedensel ya da zihinsel olarak yeterli gelişim gösteremediğini belgeleyen çocuklar, ilkokul yerine anaokuluna devam edecek. Önceki gün gazetecilerle iftar yemeğide bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, şu bilgileri verdi:

Doruk ÇAKAR / ANKARA

- 66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz. Veli, çocuğu için 'Fiziken okula başlamaya uygun değil' ya da 'Zihnen okula başlamaya uygun değil' şeklinde rapor alacak. Bu raporları alanında uzman olan çocuk doktoru, çocuk psikiyatristi ya da nörologlar verecek. Rapor alan çocukları da eğitimden uzaklaştırmayacağız. İlkokula başlayamayacağını belgeleyen çocukların kaydını ana okuluna yapacağız.

- Orta ve alt gelir düzeyine sahip normal vatandaşlar çocuğunu okula göndermek istiyor: Zengin ve daha iyi eğitimli olanlar göndermek istemiyor. Sınıfsal değil ama yaşam biçimiyle ilgili bir durum var. Zengin kesimde çocukların üzerine fazla düşülüyor ve yanından fazla ayırmak istemeyebiliyor. Bunu sezgisel olarak söylüyorum, bilimsel olarak değil.

- Suriyeli sığınmacılara Arapça eğitim verileceğini de belirten Dinçer, ağustosta 40 bin öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber