Bitlis'ten büyük sporcular yetişecek

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Adilcevaz'a yaptıkları spor yatırımlarının ilçede sporun gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adilcevaz'a beraberindeki heyetle gelen Vali Nurettin Yılmaz, kamu yatırımlarını yerinde inceledi. Van gölü kıyısına Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yaptırılan yüzen havuzda çocuklarla sohbet eden Vali Nurettin Yılmaz, Van gölü kıyılarını su sporları merkezi yapmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Görüyorum ki, bu yüzen havuza çocuklarımız büyük ilgi gösteriyor. Adilcevaz sahilleri çok yakında su sporları merkezi olacak. Görevlendirilen yüzme hocası eşliğinde çocuklarımız bir taraftan serinlerken diğer taraftan yüzmeyi de öğreniyorlar. Yine Adilcevaz da yapımı devam eden iskelenin uzunluğunu 250 metrenin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz. Şu anda istinat ve yer betonlama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmanın bitiminin ardından deniz fenerinin montajı da yapılacak. "diye konuştu.

Adilcevaz da yapımı devam eden 500 kişilik kapalı spor salonu ve bakım ve onarımı tamamlanan şehir stadyumunu da gezen Vali Yılmaz, tesisleri biran önce tamamlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Vali Yılmaz, "Futbol sahasının bakım ve onarımı tamamlandı. Tribünleri yeniden onarıldı. Zemin çalışmaları da bitti. Stadyum için 255 bin lira harcama yaptık. İlçemizde 500 kişilik spor salonunun yapımı da devam ediyor. Spor salonunun yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Çocuklarımıza daha kaliteli spor alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Adilcevaz'dan iyi sporcuların yetişeceğini ümit ediyorum. Bütün gayretimiz bunun için.? şeklinde konuştu.

Adilcevaz'dan sonra Ahlat'a geçen Vali Yılmaz, Ahlat Selçuklu mezarlığındaki kazı çalışmalarını ve yapımı devam eden yeni müze ve karşılama merkezi inşaatlarını gezdi ve Eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan'dan bilgi aldı. Prof. Dr. Recai Karahan, Kadılar Mezarlığı olarak bilinen kısımda taşların temizleme çalışmalarının sürdüğünü kaydederek şöyle konuştu: "Bu yıl mezarlıktaki taşları okumaya ağırlık vereceğiz. Sağlam vaziyette yerde bulunan taşları kaldırmaya çalışacağız. Taşlar, epigraflar ve uzman ekiplerce okunacak. Elde edilen bilgiler bilim dünyasıyla paylaşılacak."

Vali Yılmaz'a, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör'de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber