Otopark vergisi Ankara'da başladı

Haber Giriş : 09 Ağustos 2005 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan'ın da doğruladığı belediyelerin gelirlerini arttırmak için sokak ve caddelere park eden araçlardan para alınması Ankara'da uygulanmaya başladı bile.

Belediyelerin gelirlerini arttırmak için sokak ve caddelere park eden araçlardan para alınması uygulamasını Ankara'da Büyükşehir Belediyesi başladı bile. Başkent'in en işlek caddelerinden Tunus Caddesi'ne park eden araçlardan günlük 3 milyon lira ücret alınıyor. Belediyeden 3 personel sabah saat 09.00'dan akşam 16.00'ya kadar giriş çıkış yapan araçları takip ediyor, park eden araçları takip ediyor. Caddeye günde yaklaşık 200 araç park ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Belediye Gelirleri Kanun Taslağı'nın kendileri dışında, hükümet tarafından hazırlandığını belirtti.

Sokağa park edilen arabalardan para alınmasının Avrupa'da yaygın olduğunu anlatan Gökçek, "Asıl amaç otopark yaptırmaya teşvik. Özellikle müteahhitler cüzi bir ceza karşılığı bina altlarına ya da çevresine otopark yapmak yerine daire yapmayı, dükkan yapmayı tercih ediyor. Cezayı ödüyor ve kurtuluyor. Konutlarda otopark sorunu doğuyor. Bu tasarı yasalaşırsa otoparkı olmayan konutları vatandaş da satın almayacağı için müteahhitler otoparksız bina yapmaktan vazgeçerler" dedi. Sokağa park edilen araçlardan otopark ücreti alınması uygulamasının bu tasarıyla değil, Yeni Belediyeler Kanunu ile getirildiğini ancak uygulamaya henüz geçmediklerini belirten Gökçek, "Bu tasarı ile bize sınırlama getirilmiş. Bizim yasal olarak hakkımız zaten vardı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber