Hatay'da yaralı suriyeliler için sağlık merkezi kuruldu

Suriye'deki Türkmen köylerinde rejim yanlısı Suriye Ordusu ile Türkmenler arasında yaşanan çatışmalarda yaralananlar için Hatay'da sağlık merkezi kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriyeli Türkmenler tarafından kurulan sağlık merkezinin doktorları da Suriyeli Arap ve Türkmen doktorlardan oluşuyor. Sınırdan getirilen ve hastanelere gitmek istemeyen yaralılar ile Hatay'daki evlerde kalan Suriyeli Arap ve Türkmenleri tedavi etmek amacıyla kurulan sağlık merkezinde sadece cerrahi müdahale imkanı bulunmuyor. Cerrahi müdahalenin dışında bütün sağlık sorunlarıyla ilgilenilen sağlık merkezinde tedavi olan Suriyeli Arap ve Türkmenlere ilaçları da sağlık merkezi tarafından veriliyor. Yardım kuruluşlarının desteği ve Suriye Türkmen Kitlesi Yayladağı Şubesi'nin imkanlarıyla tıbbi aletler ve ilaçların alındığı sağlık merkezinde, Arap ve Türkmen kökenli doktorlar gün boyu Hatay'daki evlerde kalan Arap ve Türkmen Suriyeliler ile sınırlardan getirilen yaralıları tedavi ediyor.

Suriye Türkmen Kitlesi Yayladağı Şubesi Sağlık Merkezi doktorlarından Muhammed Şeyh İbrahim, tıbbi yardımlardan sorumlu olduğunu söyledi. Sadece Yayladağı ilçesinde kampların dışında kalan bin 500 civarında Suriyeli olduğunu belirten İbrahim, kampların dışında kalan Suriyelilerin Türkiye tarafından tıbbi yardımlarının karşılanamadığını belirtti. İbrahim, "İlaç ve tıbbi malzemeler Suriyeli ve Türk yardım derneklerinden geliyor. Yayladağı halkından da yardımlar geliyor. Günde ortalama 30 civarında hasta geliyor. Bazen yaralılar da geliyor. Zalim Esad'ın bombalarından yaralananlar geliyor. Sınırdan getirilen yaralılardan bazıları merkeze yetiştirilemiyor ve hemen olarak buraya getiriliyor. Bizde burada müdahale ediyoruz ve ilaç desteği veriyoruz. Sınırın diğer tarafında Beşar Esad Türkmen köylerini bombaladı ve yolları kesti. İlaç ve tıbbi yardımları sınırın diğer tarafına götüremiyoruz. Her şeye ihtiyaçları var ama götüremiyoruz. Tıbbi malzemeleri ve ilaçları sınırdan geçirdiğimizde bazen Türk askeri tarafından yakalanıyoruz ve bu konuda sıkıntı yaşıyoruz? dedi.

Bu arada Suriye Türkmen Kitlesi, yaralanan Suriyeli Arap ve Türkmenler için sınırın diğer tarafında da sağlık hizmeti veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber