YESİAD iftarda buluşturdu

Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) Amasyalı işadamları ve kurum amirlerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yaraş, Ramazan ayı barışın huzurun birlik beraberlik ve kardeşliğin öne çıkması gereken bir ay olduğunu ve bu münasebetle yaklaşık 300 işadamını ve resmi kurum amirlerini bir araya getirdiklerini söyledi.

Yaraş, ?Ancak bu birlik ve beraberliğimizi, binlerce yıllık kardeşliğimizi içte ve dışta bozmaya çalışan, kandan beslenen mihrakların yaşattığı acılardan çok büyük üzüntü duyuyoruz. Ümit ediyoruz ki bu acılar tekrar yaşanmasın, ülkemiz terör belasından kurtulsun. Diğer taraftan Suriye'de, Afrika'da, Myanmar'ın Arıkan bölgesinde ve dünyanın değişik coğrafyalarında açlık, yoksulluk, zulüm ve işkence altında yürekleri yakan olayların da en kısa zamanda durmasını barışın ve huzurun yeşermesini yüce Allah'tan diliyoruz.? dedi.

İftar yemeğine katılan Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, YESİAD'ın çok önemli işlere imza atan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve Amasya'nın dünyaya açılan bir kapısı olarak gördüğünü belirtti. Erdemir, ?TUSKON ve bünyesindeki YESİAD gibi sivil toplum kuruluşları, Türkiye'nin gelişmesi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma adına kendilerine 500 milyar dolarlık ihracat hedefi belirlemiştir. Türkiye'nin ticaretini geliştirme adına dünyanın dört bir yanında iş anlaşmaları yapıyor ve sürekli hedef çıtalarını yükseltiyorlar.? diye konuştu.

Ramazan ayının insanların birbirlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunu ifade eden Erdemir, ?Ramazan kendimizi dinlememize, hayatı biraz daha yavaşlatmamıza vesile oluyor. Bu vesile ile de etrafımızdaki yoksulları, fakirleri gözleme imkânı buluyoruz.Bizim millet olarak en önemli meziyetlerimizden birisi de, dostluk yardım severlik ve çevremizdekileri gözleme yeteneğidir. Bizler böyle bir medeniyetin ve derin bir kültürün çocuklarıyız. Ancak bizler ülkemizde ailemizle huzur içinde iftar yapma imkânı bulurken çevre ülkelerde ne yazık ki kardeş kardeşi vuruyor. Bütün bu yaşananların bitmesi ve insanlığın beklediği huzura kavuşması için, büyük Türkiye'ye ihtiyacımız var. Birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmeye ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

İftar yemeğine Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, çok sayıda kurum temsilcisi ve işadamı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber