AKP, Anayasa Değişiklik Paketi için komisyon kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), yeni yasama döneminde Anayasa değişiklik paketini Meclis gündemine getirmek amacıyla bir çalışma komisyonu kurdu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında oluşturulan heyette, Anayasa değişiklik paketini hazırlayan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin ve bir grup başkan vekili yer alacak. Komisyon ön hazırlık çalışmalarına bugün veya yarın başlayacak.
AK Parti, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu tarafından hazırlanan ve hükümete sunulan 50 maddelik Anayasa değişiklik paketi için harekete geçti.

Parti yönetimi, birçok alanda köklü değişiklik öngören paket üzerinde ön bir çalışma yapılması amacıyla komisyon kurdu. Komisyona Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlık edecek. Şahin'in başkanlığındaki heyette TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, hukukçu milletvekillerinden TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin ve bir grup Başkan Vekili görev alacak. Şahin, komisyonun çalışmalarına bir an önce başlaması için üyeleri Ankara'ya çağırdı.

Komisyonun çalışmalarına bugün veya yarın başlaması bekleniyor. Meclis açılmadan önce paket üzerinde ön bir çalışma yapacak olan komisyon, pakette hangi düzenlemelerin yer alıp almayacağına karar verecek. Komisyonun üzerinde mutabık kaldığı Anayasa paketi daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve partinin en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) sunulacak. Paketle ilgili son kararı Erdoğan ve MYK verecek. Meclis gündemine taşınacak olan Anayasa değişikliği paketinin çıkarılması için öncelikle CHP ile mutabakat aranacak. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu tarafından hazırlanan paketin en önemli maddelerini YAŞ, HSYK, Cumhurbaşkanı'nın yetkileri ve YÖK ile ilgili düzenlemeler oluşturuyor. Paket, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarına yargı yolunun açılmasını öngörüyor. Tartışmalara yol açan YÖK ile ilgili düzenlemeye de yer verilen paket, Cumhurbaşkanı'nın bazı yetkilerini de tırpanlıyor. Başbakan Yardımcısı Şahin, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun hazırladığı Anayasa değişiklik paketini hükümetin gündemin aldıklarını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber