Bağcılar Belediyesi Selimiye'nin gölgesinde iftar sofrası kurdu

İstanbul Bağcılar Belediyesi Edirne'deki tarihi Selimiye Camii meydanında iftar sofrası kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümü nedeniyle ?Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu? düzenleyen Bağcılar Belediyesi, Balkan Şehitliği'nin bulunduğu Edirne'de iftar sofrası açtı.

İlçe halkından 500 civarında kişi belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle Edirne'ye geldi.

Saat 15:00 sıralarında şehir merkezine ulaşan kafile II. Bayezit Camii ve Külliyesi, Sağlık Müzesi, Edirne Yeni Sarayı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın bulunduğu Sarayiçi'ni, Edirne Müdafii Şükrüpaşa Anıtı, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiini gezdi.

Asırlıklık camilerde ibadetlerini yapan Bağcılar sakinleri iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte Selimiye meydanında kurulan iftar sofrasına geçti.

Gelen misafirlere Edirneli vatandaşlar da eşlik etti. Bin civarında kişinin katıldığı gönül sofrasında ezan ve top sesiyle birlikte iftarlar açıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı açıklamada, Osmanlı'ya başkentlik yapmış, İstanbul fethinin hazırlıklarının yapıldığı ecdat diyarı serhat şehir Edirne'de iftarı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye olarak Ramazan etkinliklerini ilçe dışında gönül sofralarıyla devam ettirdiklerini anlatan Çağırıcı, ?Kazakistan, Kırgızistan, Almanya'da ve 4 yıldır Çanakkale'de ?Mehmedim iftiharla, iftarda birlikteyiz' diye yola çıkarak abidenin orada bir iftar yaptık. Bu yıl da Balkan Savaşlarının 100. Yılında bir sempozyum düzenlemiştik. Onun için bugün Edirne'deyiz. Valiliği ve belediyesi himayesinde, Milletvekilimiz Mehmet Müezzinoğlu'nun desteğiyle bugün buradayız. Bağcılar'dan gelen 500 kişi ve Edirneli hemşehrilerimizle bir dost ve gönül sofrasında bir arada olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'da, Ramazan'ın bolluk ve bereketini her insana hissettirmek amacıyla orucun ilk gününden itibaren sokak iftarları düzenlediklerini belirtti.

Edirne merkez, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde her akşam 700 ile bin civarında kişinin bu sofralarda iftarını açtığını ifade eden Müezzinoğlu, ?Buradaki amacımız insanlarımız birbirini daha yakından tanısın. Birbirini daha tanıdıkça daha çok sevsin. Birlik ve beraberliğini güçlendirsin. Komşuluk ilişkilerini artırsın. Genç yaştaki insanlarda kendi medeniyetini burada görsün. Birbirimize olan sevgimizi paylaşarak çoğaltacağımız zeminler oluşsun. Yudumlar paylaşıldıkça bereketlenir bizim medeniyetimizde. İstiyoruz ki, yudumlarımızı paylaşarak bereketlendirelim.? diye konuştu.

Selimiye'nin gölgesinde itfarını açan Bağcılar sakinlerinden Cemal Maran, Selimiye ile birlikte Edirne'yi çok güzel gördüğünü belirterek kendileri için gezi ve iftar programını düzenleyen Bağcılar Belediyesi'ne teşekkür etti.

Hatice Akhisar'da, programın çok güzel geçtiğini ifade ederek ?Camiye gittik, dualarımızı ettik. Namazımızı kıldık. Gezdik, dolaştık. İftarımızı açtık. İftar topunun atılması çok heyecan vericiydi. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.? şeklinde duygularını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber