Memur ilanla hakkını arıyor

Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları konfederasyonları 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler öncesi grevli toplu sözleşme hakkı için ısrarını sürdürürken, Türkiye Kamu-Sen, verdiği ilanlarla, bu talebi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların geçiş güzergahındaki bilboardlara taşıdı.

Türkiye Kamu-Sen, üzerinde Başbakan Erdoğan'ın, geçen yıl toplu görüşme sürecinde konfe-derasyon genel başkanlarıyla yaptığı görüşmede dile getirdiği belirtilen, 'Daha ne istiyorsunuz size toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklar vereceğiz'' cümlesi ile 'Söz verdiniz bekliyoruz'' ifadesi yazılı iki ilanı, başkentin işlek cadde ve bulvarındaki bilboardlara yan yana astırdı. Erdoğan ve bakanların, evleri ile makamları arasında izledikleri güzergahlardaki 30 bilboarda astırılan ilanlarda, Erdoğan'ın siluetinden oluşan birer de soru işaretine yer verildi.

İkaz ediliyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı veril-mesi konusunda siyasi iradenin kendilerine verilmiş sözü bulunduğunu söyledi.

Bu konudaki taahhüdün geçen yıl toplu görüşme tutanağına da geçtiğini vurgulayan Akyıldız, geçen süre içerisinde bu yönde adım atılmadığını kaydetti. Akyıldız, 15 Ağustos'ta başlayacak 'toplu pazarlık'' için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve grevli toplu sözleşme hakkında ısrarcı olduklarını bildirdi. Bircan Akyıldız, Başbakan Erdoğan ve bakanları, geçiş güzergahlarına astıkları ilanlarla, verilen sözün tutulması için bir kez daha ikaz ettiklerini, kamu oyuna da bu konudaki tavırlarının gerekçesini anlatmak istediklerini kaydetti.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber