Trafik polisini öldüren zanlı, 9 ayda tahliye oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Radar kontrolü yapan trafik polisinin ölümüne yol açan üniversite öğrencisinin tahliye edilmesi, şehit polisin ailesini isyan ettirdi. Recep Önder'in eşi, "Devlet memurunun ölümüne neden olan sürücü, cezaevinden böyle kolay çıkarılmamalıydı" dedi

Adana'da radar kontrolü sırasında 'dur' ihtarına uymayan üniversite öğrencisi Rabia Rana Çelik'in (22) aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu trafik polisi Recep Önder'in (49) ailesi, Çelik'e verilen cezaya veryansın etti. Meliha Önder, "Eşim görevini yaparken hız yapan birinin kurbanı oldu. Mahkeme serbest bıraktı. Bu mu adalet? Bu kararın peşini bırakmayacağız" diye konuştu. Geçen yıl ekim ayında meydana gelen kazada, özel bir üniversitede öğrenim gören evli ve bir çocuk annesi Rabia Rana Çelik, kullandığı araçla, radar kontrolü sırasında kendisini durdurmak isteyen trafik polisi Recep Önder'e çarpmış, Önder şehit olmuştu. Tutuklanan Çelik geçen hafta 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. 9 aydır cezaevinde bulunan sanık, 'taksirle ölümü neden olmak' suçundan 5 yıl cezaya çarptırıldı ve yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi. Karar, şehit polisin ailesinde şok etkisi yarattı. Mahkemenin verdiği kararın acılarını ikiye katladığını ifade eden şehit eşi Meliha Önder, gözyaşlarını tutamayarak, "Olan eşime oldu" dedi. Eşinin 24 yıl vatanına hizmet ettiğini ifade eden Önder, "Bir devletin memuru bu şekilde ölmemeliydi, ölümüne sebep olan sürücü böyle kolay şekilde cezaevinden çıkarılmamalıydı. Trafik canavarlarının durdurulması lazım. İlle birilerinin ocağının sönmesi mi gerekir?" diye isyan etti.

'EVİMİZE ARACILAR GÖNDERDİ'

Şehit eşi Meliha Önder, olaydan sonra çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Varlıklı bir ailenin kızı olan sanık hayatımızı söndürdü. Olaydan sonra ilk üç ay 100'den fazla kişi evimize gelerek davamızdan vazgeçmemiz halinde ev ve araba alacaklarını, çocuklarımı en iyi okullarda okutacaklarını söylediler. Ben davamdan hiçbir zaman vazgeçmedim. Ama olan benim eşime oldu. İki çocuğum babasız kaldı. Öldüren değil, ölen suçlu çıktı. Bu karara itiraz edeceğiz ve olayın peşini bırakmayacağız. Sanık 9 ay yattı ve çıktı" dedi. Babasını kaybeden ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi Hakan Melih (14) ile ablası Gülşah Nur (19) de yaşanan sürece tepkili. Gülşah Nur, olay günü polislerin dershaneye gelip kendisine acı haberi verdiği anı unutamadığını söyleyerek, "Davada şaka gibi karar çıktı. Olan bize oldu ve ortada kaldık. Biz 10 yıldan fazla ceza beklerken, mahkeme serbest bıraktı. Bizi babasız bırakanın cezasını çekmesini istiyoruz. Bu kararla acımız ikiye katlandı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber