Başbakan'ın en önem verdiği şehir

Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Altaylı yerel seçimlerde Başbakan'ın en çok önem verdiği kenti yazdı. İstanbul'daki seçimden bile çok önemsenen şehir hangisiydi ve Erdoğan neden çok istiyordu?

Sabah yazarı Fatih Altaylı'nın yerel seçimler öncesi Erdoğan ile arasında geçen diyalog...

"Başbakan'ın en önem verdiği kent Diyarbakır'dı

Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu sorununa yönelik olarak " Aydınlar "la yaptığı görüşme ve Diyarbakır'a yapacağı ziyaret öncesi, yerel seçimler arifesinde Başbakan'la birlikte yaptığımız Diyarbakır gezisini anımsadım.

Başbakan'ın o dönemki Diyarbakır mitingine Başbakanlığın ATA uçağı ile birlikte gitmiştik. Uçakta bölge milletvekilleri ve bakanlar da vardı.

Başbakan'la karşılıklı otururken şöyle demişti: "Fatih Bey, biliyor musunuz Diyarbakır seçimini çok önemsiyorum. Diyarbakır'ı kazanmayı çok istiyorum. Burayı kazanabilirsek, Güneydoğu sorununun aşılması yolunda çok önemli bir mihenk taşı olacaktır." Ben de ona "Ne kadar istiyorsunuz, Diyarbakır mı, İstanbul mu deseler hangisini tercih edersiniz?" diye sormuştum.

Gülümsemişti. " Her ikisini de kazanmanın ne zararı var " demişti ama halinden Diyarbakır'ı İstanbul'dan daha çok istediği belliydi.
" Kazanırsanız ne yapacaksınız ?" demiştim.

"Bölgeye verdiğimiz önemi, ne yapmak istediğimizi göstereceğiz. Bizim için çok önemli, buradaki vatandaş bize güvenirse, biz de onlara bu güvende ne kadar haklı olduklarını kanıtlayacağız" demişti.

" DEHAP kazansa da siz buraya el atabilirsiniz " deyince "Aynı şey değil. Biz parayı yine veririz ama önemli olan hayata geçirilecek projeler. Biz burada farklı bir projeyi hayata geçirirsek toplumsal barışı sağlarız" diye konuşmuştu.

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da seçimi kazanamadı. Onu en çok üzen kaybın bu olduğunu biliyorum.

Şimdi biraz gecikmeyle de olsa Diyarbakır'a tekrar gidiyor.

Bakalım Diyarbakır için kafasındaki projeleri hayata geçirebilecek mi?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber