Fabrika gibi okul...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi marangoz atölyesi, fabrika gibi faaliyet gösteriyor. Marangoz atölyesi, 1 yılda 10 bin okul sırası yaparak 1 milyon YTL gelir sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün siparişleri doğrultusunda her yıl 10 bin sıra üreten okul, bunları Türkiye'nin 4 bir yanına gönderiyor.

Okul, sattığı bu sıralardan yaklaşık 1 milyon 100 YTL (1 trilyon 100 milyon) gelir sağlarken, bu geliri de yeni yatırıma dönüştürmeyi ihmal etmiyor.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi'nde mobilya, metal, yapı ressamlığı, elektrik ve bilgisayar atölyeleri, okulların tatil olmasıyla birlikte üretimini 2 katına çıkarttı. Endüstri Meslek Lisesi'ndeki atölyelerde yaklaşık bin 10 öğrenci ve 56 öğretmenin çalıştığı sipariş karşılığı okul sıralarından, mutfak dolaplarına, bilgisayar masalarından, ahşap kaplamaya kadar birçok alanda üretim yapılıyor. Endüstri Meslek Lisesi'nin mobilya bölümünde 77 öğrenci ve 5 öğretmenin görev aldığını belirten Okul Müdürü Abdulkadir Açar, atölyelerde çalışan öğrencilerin aile bütçelerine katkıda bulunduğunu da belirtti. 2004-2005 eğitim ve öğretim sezonu için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardan aldıkları sıra ve masa siparişlerini yetiştirmek için geceli-gündüzlü çalışan öğrencilerin işlerini tam anlamıyla yerine getirdiğini belirten Açar, bu yıl 10 bin sıradan 1 milyon 100 YTL gelir elde ettiklerini belirtti.

Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdulkadir Açar, Türkiye'deki meslek liseleri arasında tüm bölüm ve birimleriyle ISO 9002 kalite belgesine sahip tek okul olduklarını belirterek, "Biz takım ruhuyla çalışıyoruz. Bilgili becerikli insanlar yetiştirerek teknolojiyi kullanabilen ve geliştirebilen insanların oluşması için çaba sarf ediyoruz. Aileler, çocuklarının ÖSS'de ortaöğretim mağduriyeti yaşamasına rağmen üretime ve kaliteye yönelik eğitim yaptığımız için bizi tercih ediyor. 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında 10 bin 10 öğrencimiz 56 öğretmenimiz vardı. 2005-2005 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısında artış olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber