Mehteran her akşam ayrı bir mahallede

Erzincan Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Mehter Takımı gösterileri devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her akşam ayrı bir mahallede halk ile buluşan Mehter Takımı, Ekşisu mesire alanında iftar sonrası düzenlediği programla vatandaşların beğenisini topladı.

Düzenlenen Mehter gösterisi sonrası iftar için Ekşisu mesire alanına gelen vatandaşlara seslenen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Dünyanın bir çok yerinde Müslüman kardeşlerimiz zulüm altında bir Ramazan'ı idrak ediyor. Onlara çok dua edelim." dedi.

Ramazan gecelerinin çeşitli programlarla devam ettiğini belirten Çakır, "İstedik ki Ramazan akşamlarımız diğer akşamlardan farklı olsun, bu programlarla birlikte milli ve manevi duygularımız doruğa çıksın. Çünkü biliyoruz ki Ramazan'da fert bazında, aile bazında, sokak ve mahalle bazında duyarlılık daha da artıyor. Herkesin birbirinin halinden anladığı bir zaman dilimi haline geliyor. Zaten Ramazan'ın da anlamı bu değil mi? İhtiyaçlının halinden var olanın anlaması ve onların halini bir an olsun yapılan bir ibadettir. Yoksa yaradan ne bizim orucumuza ne de bizim açlığımıza muhtaç değil. Aslında buna ihtiyaç duyan, muhtaç olan bizleriz. İşte bu duyguların zirveye çıktığı bu günlerde bizler de arkadaşlarımızla birlikte bu mehteran takımındaki arkadaşlarımızla birlikte her gün 3 bin kardeşimizin evinde iftarlığını hazır bulunduruyoruz. Bu dağıtımı, mehter takımındaki arkadaşlarımız yapıyorlar. Yaklaşık 700 aileye bizzat evinde iftarlık götürüyoruz. Artık Ramazan çadırları gibi sokak etkinlikleri gibi insanların rencide olduğu, mahcup olduğu bir durumdan istiyoruz ki bu uygulamayı çıkartalım. Doğal halis ve ihlâslı bir hale getirelim. İşte bunu gerçekleştiren ve daha sonra her mahallede ortaya koydukları programla milli ve manevi duygularımızı kabartan mehteran takımımız. Dünyanın birçok yerinde Ramazan'ı kardeşlerimizle birlikte ihya ediyoruz. Birlikte geçiriyoruz. Bizler huzur içinde bir Ramazan geçirirken dünyanın birçok yerinde zulüm altında, baskı altında, bombalar ve kurşunlar altında Ramazan'ı geçiren kardeşlerimiz var. Bugün Suriye'de, Filistin'de, Arakan'da kardeşlerimiz zulüm altında bir Ramazan'ı idrak ediyorlar. Onlara dua edelim.? diye konuştu.

Mehter gösterisi ve yapılan konuşmanın ardından Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ekşisu mesire alanında bulunan vatandaşlarla sohbet edip çay içti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber