Simav'da tarla fiyatları iki üç misli arttı

Tarım ürünleri fiyatlarının son yıllarda dünya genelinde artması, verimli toprakları ile ünlü İç Ege'nin hububat, meyve ve sebze ambarı konumundaki Simav'da tarla fiyatlarını tetikledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Verimli topraklarda fiyat artışı, iki yıl öncesine göre üç dört kat oldu. Fiyat artışları en çok sera kurmaya elverişli alanlar ile kiraz, vişne, erik, ceviz, üzüm bağı dikimine elverişli taban altı su seviyesinin yakın olduğu ilçe merkezindeki sulak alanların yanı sıra domates, kavun, karpuz, biber, soğan sarımsak, patates gibi sebze ekilecek alanlarda görülüyor.

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner iki yıl öncesine kadar kimsenin yüzüne bile bakmadığı tarlaların şimdi kıymete bindiğini ve dönümünün 25-30 bin liraya çıktığını söyledi.

Başkan Bütüner ilçede tarla fiyatlarının yükselmesinin üreticinin son yıllarda üründen iyi gelir etme etmesinin yanında Büyükşehir stresinden uzaklaşıp doğanın kucağında yaşamak isteyen şirket yöneticisi, doktor, avukat ve mühendis gibi gurupların Simav'a gelerek yerleşmek istemelerinden kaynaklandığını bildirdi.

Başkan Bütüner ayrıca, tasarrufunu tarla satın alarak değerlendirmek isteyen iş adamlarının Simav'a gelmesinin de fiyatları tetiklediğini ve gelecekte en kıymetli şeyin toprak olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber