Sındırgı'da motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, "Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi" kapsamında motosiklet sürücüleri kasklarına kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen proje, Sındırgı'da da hayata geçirildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından satın alınan kasklar, törenle motosiklet sürücülerine verildi. Tören sonunda Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün trafik ekibinin aracı eşliğinde onlarca motosikletçi şehir merkezinde tur attı. İlçe Emniyet Müdürlüğü salonundaki seminer ve ardından düzenlenen törene Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, diğer birim amirleri ve çok sayıda motosiklet sürücüsü katıldı.

Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, ?Sındırgı'da 2011 yılında 66 kaza meydana gelmiş, bunlarda 60 kişi yaralanmıştır. Bu kazaların 22 tanesine motosiklet sürücüleri karışmıştır. 2012 yılında ise bugün itibarıyla 38 kaza meydana gelmiş, iki kişi maalesef hayatını kaybetmiş ve 32 kişi yaralanmıştır. Motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalar, genellikle ağır yaralanma ve ölümle sonuçlanmaktadır. Ülke genelindeki motosiklet kazaları incelendiğinde ilk üç kural ihlâli yüzde 31,4 ile kask takmamak, yüzde 15,5 ile ehliyetsiz araç kullanmak, yüzde 12 ile araçların muayenesini geciktirmektir. Kask takmak alışkanlığını kazandırmak amacıyla Balıkesir ilimizde uygulamaya başlanan proje, esnaf odamızın mali desteğiyle 100 adet kask alınarak ilçemizde de hayata geçirilmiştir. Oda Başkanımız Sadettin Dolar'a şükranlarımı sunarım.? dedi. Ardından Kaymakam Çelik, Oda Başkanı Dolar'a plaket verdi. Daha sonra Kaymakam Çelik, Başkan Ertuğrul, İlçe Emniyet Müdürü Yıldız ve Garnizon Komutanı Akça, kaskları dağıttı. Hatıra fotoğrafı çekiminden sonra motosiklet sürücüleri ilçe merkezinde tur atarak halkı kask takmaya özendirmeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber