Gölebatmaz Caddesi'ne şerbetçi heykeli

Adıyaman'ın sembolü haline gelen meyan şerbeti ve satıcısının heykeli, Gölebatmaz Caddesi ile Gölbaşı Caddesi'nin kesiştiği yere dikildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Belediyesi tarafından, ilin folklorunu, kültürünü yansıtan ve Adıyaman ile özdeşleşmiş farklı sanat dalların heykellerinin şehrin gözde yerlerine dikimi devam ediyor. Bu yönde yürütülen faaliyetler kapsamında, Adıyaman'ın sembolü haline gelen meyan şerbetçisinin heykeli, kentin en işlek noktasına yerleştirilerek, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, meyan şerbetinin sıcak iklime sahip olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en çok Adıyaman'da tüketildiğini, bu nedenle Adıyaman'ın sembolü haline geldiğini belirtti. Başkan Büyükaslan, şöyle konuştu: ?İlimizin geçmişini ve bugününü yarınlara taşımak adına her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş zengin içerikli kültürümüzü farklı metotlarla gün yüzüne çıkarıyor ve yaşatıyoruz. Adıyamanımızın sembolü haline gelen birçok konuyu ve konuya ilişkin sıfatların heykellerini yaptırarak, şehrimizin gözde mekânlarına yerleştirmekteyiz. Böylelikle Adıyamanımızın geleneği haline gelen ve boyam şerbeti olarak satılan meyan şerbetini ve satıcısının heykelini Adıyamanlı vatandaşlarımıza bir kültür hediyesi olarak sunduk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber