Baklava Alayı Beylikdüzü'nde

Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Meydanı'nda canlandırılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan'da tarih yapraklarını aralamaya devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi, Osmanlı Devleti'nde ayrı bir yere sahip olan Baklava Alaylarını 10 Ağustos Cuma günü sahneliyecek. Tatlıların sultanı baklava, aynı zamanda sultanların tatlısıdır. Saray'da baklavanın önemi, konaklardaki gibi sadece zenginlik ve ince zevk alâmeti sayılmasından değil, aynı zamanda devlet törelerine girmiş olmasındandı. 17. yüzyılın sonlarında veya 18. yüzyılın başlarında ortaya çıkmış olan baklava alayı geleneği, bunun en belirgin örneğidir.

Davetliler, etkinlikle Yeniçeri Ocağı'nı tanıyacak, Saray Mutfağı'nın kalbi sayılan Matbah-ı Amire'nin lezzet üretimine şahit olacaklar. Silahtarağa'nın Padişahı temsilen katılacağı ve ilk baklava sinilerini teslim alacağı Baklava Alayı etkinliği, unutulan ve yok olmaya yüz tutmuş önemli bir kültür hazinesinin daha ortaya çıkarılmasını sağlayacak.

Etkinlik kapsamında Mehteran Bölüğü davetlilere konser verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber