Kanaat önderleri, Bulanık'ta aralarında husumet bulunan iki aileyi barıştırdı

Muş'un Bulanık ilçesinde önceki yıl iki aile arasında yaşanan husumet, kanaat önderlerin girişimiyle barışla noktalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeden ve Muş Merkez'den gelen kanaat önderleri, Çelik ve Doğan aileleri arasında cereyan eden husumeti barışla sonuçlandırdı.

Bulanık Seyit Ahmet Cami'nde bir araya getirilen her iki aileden bireyler bir daha kavga etmemek üzere yemin ederek Kuran-Kerim'in altından geçti. Ailelerin husumetine son verilmesi ve barış ortamının sağlanmasına katkı sunan herkese şükranlarını sunan Şeyh Ahmet Şahin, "Mübarek Ramazan ayında böylesi güzel bir barış törenine katkı sunanlardan Allah razı olsun." dedi. ?İncir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden dolayı birbirimizi vurarak bir yere ulaşmamız mümkün değildir.?diyen Şeyh Şahin, ?Bu tür husumetlerin büyümeden, insanlara zarar gelmeden önüne geçmek için çaba harcayanlar büyük bir hayır işliyor. Hepimiz Müslüman'ız ve inancımız bir. Kardeşlik için bu camide bir araya gelen iki aile fertlerini tebrik ediyorum.? şeklinde konuştu.

Barış sürecine önemli katkılar sunan, ailelerin bir araya gelmesi için çoğun çaba sarf eden Muşlu işadamı Ercan Konuk ise böyle üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini ifade etti. Konuk, ?Bölgenin kanayan yarası olan kan davaları ve aileler arası husumetlerin, barış ortamında tatlıya bağlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bölgenin kan davaları, terör olayları ve husumetle değil, kardeşlik ve sevgiyle anılmasını istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber